I utgangspunktet regnet vi med at de sterkeste norske kortene i det krevende fjelløpet over 4 dager på Azorene var Stian Angermund og Eli Anne Dvergsdal som begge er rutinerte og meritterte løpere i denne disiplinen, men når sammenlagtprisene ble delt ut på løpets siste dag så var det Anders Kjærevik som tok premien for beste «Downhill»-løper. Han er fersk innenfor internasjonal fjelløping, men han har gjennom flere sesonger gjort mange gode prestasjoner i gateløp og motbakkeløp i Norge. Stian Angermund gjorde også en svært god prestasjon ved å ta en 5. plass sammenlagt på tid av alle etappene.

Golden Trail Championship har en innlagt «Downhill» cup, i tillegg til en «Sprint» og en «Climb» cup. Anders Kjærevik vant her utforkonkurransen på alle etappene, bortsett fra på 3. etappe da han ble nummer to. Det var dermed ikke bare et blaff, Anders er virkelig utforkongen!

Og Anders var da også jublende glad for å ta denne tittelen:

–Dette må være det største jeg har vært med på!

– Det er utrulig artig at de kårer ulike ferdigheter i det samme etappeløpet! Jeg har vært skadet siden Knarvikmila så jeg var veldig heldig som klarte å fullføre.

Anders Kjærevik kan i tillegg til trofeet og æren ta med seg hjem en premiepott på 2500 €.

Anders Kjærevik best i Downhill_1280_arrangør.jpgDet var barske forhold både oppover og nedover langs fjellene på Azorene. (Foto: arrengør / (c) PhilippReiter)

Stian Angermund endte på en 5. plass sammenlagt, og i denne sammenhengen med topp internasjonal konkurranse er dette meget sterkt. Han kunne fortelle på sin Instagramkonto at han var svært sliten på den fjerde og siste etappen:

– 4 etappe ble en vanvittig brutal dag. Jeg slet skikkelig fra start til slutt, men det var gøy!

– Men det var helt på bristepunktet, det var like før jeg måtte legge meg ned, jeg var så kjørt! Nå skal det bli deilig med noen uker med avkobling.

Eli Anne Dvergsdal  måtte gi seg etter 2. etappe på grunn av forkjølelse. Det var dårlig vær gjennom de fire dagene som løpet pågikk, med mye regn og vind, men i motsetning til her i Norge så lå temperaturen på 18 – 20 grader.

Arrangøren skriver blant annet:

Siste etappe hadde alt: vulkansk sand, gjørme (igjen), heftig regnvær, sleipe jungelstier og raske skogsstier.

Eli Anne skriver på sin Instagramkonto om været: Det er som skydiving, eller en orkan, eller som å suge på en hårføner… Ikke rart jeg ble forkjølet…

Her finner du resultatene fra Golden Trail Championship på Azorene 29. oktober - 1. november

Stian Angermund_etappe_1_1280.jpg
Stian Angermund fikk noen tøffe dager i Azorene, her avbildet på den første etappen. (Foto: arrangøren/ (c) PhilippReiter)

Eli Anne Dvergsdal_Etappe_1_b_1280.jpg
Eli Anne Dvergsdal på den første etappen. Løpsforholdene likner til en forveksling på hva hun antagelig er vant med på skogstreningen på vestlandet.  (Foto: arrangøren/ (c) PhilippReiter)

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957