Vanligvis er det norgescupen i motbakkeløp som har vært uttaksløp til internasjonale mesterskap i motbakkeløp. Men siden årets EM er et mesterskap der det skal løpes både opp og ned, blir det viktig også å dokumentere at en har ferdigheter til å løpe fort nedover. 

Friidrett.no melder at Bergen Fjellmaraton, som er en halvmaraton, derfor vil inngå i uttaksgrunnlaget, i tillegg til løpa i norgescupen i motbakkeløp. Arrangøren av Bergen Fjellmaraton har reservert noen startnummer til løpere som ønsker å prøve å kvalifisere seg til EM og som ikke allerede er påmeldt. 

Løypa for seniorene i EM vil være ei rundløype som løpes to ganger. Hver runde er på ca. 6 km og har i hovedsak én stigning som går fra 404 moh opp til 720 moh, etterfulgt av en så å si sammenhengende nedoverbakke. Juniorene løper bare én runde. 

Det meste av info om mesterskapet

Les om Anita Iversen Lilleskare som har EM i fjelløp som et mål for sesongen

Bergen Fjellmaraton kombinerte mange deltakere og strengt smittevern

Stian Øvergaard Aarvik sjekker hvor konkurrentene er på vei opp til sølv i EM motbakkeløp. (Arrangørfoto)
Stian Øvergaard Aarvik tok sølv i EM motbakkeløp i 2019, da det var innlagt i Zermatt Marathon i Sveits. (Foto: arrangøren) 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957