Les flere idrettsblogger her: KONDISBLOGGERNE
 


Tone Yvonne Killengreen
http://lopemedsommerfugler.blogspot.no 

 

Langtur i København

 

Ja, du leste helt rett, langtur i København.
Ideen kom i desember i 2016 da søsteren min Siw, og jeg dro på førjultstur med DFDS. 

Fra turen i 2016
 
På det tidspunktet hadde jeg løpt rundt 200 dager av runstreaken min og ville veldig gjerne fortsette den selv om vi skulle på båttur. Vi drodlet mye frem og tilbake om mulig løsninger og så det å ha klær liggende i et oppbevaringsskap og bare skifte i terminalbygget. Underveis så viste det seg at DFDS hadde begynt med nye rutiner, så vi kunne gå ombord igjen allerede kl 11.00. 
 
Så ut på tur bar det, en drøy time i København før vi returnerte til båten for å dusje og inn til København igjen for å spise lunsj. Da vi ruslet i vei tilbake til båten, snakket vi om hvor deilig det hadde vært  å bare kunne løpe av båten, løpe en hel dag, også løpe ombord igjen når vi følte oss fornøyde. 
I desember 2017 gjorde vi alvor av dette.
 

Vi hadde kanskje tenkt at dette var noe å gjøre om sommeren, men når alt kom til alt så ble det til en juletur i stedet. Det var sol, 6 varmegrader og ganske så vindstille. Min form var langt unna der den burde være for en slik tur. Tett i bryst og bihuler, snørret som bare rakkern og hostet ganske så grundig.
 
 
 
Vi tok de forholdsregler vi kunne. I sekken lå det tørt tøy, overtrekksbukse og dunjakke. Avtalen var at ved første tegn på formtopp, så var det å komme seg på båt igjen. Vi startet ut med å titte innom den lille havfrune, løp forbi Kastellet på vår vei mot sjøene vest i København sentrum. På vei dit ble vi stoppet av en danske som lurte på om vi trengte hjelp for å finne frem. Da vi svarte at vi var på eventyrløping svarte han at et var den beste måten å se København på.
 
Obligatorisk fotografering av den lille havfrue
 
På utsiden av vollen til kastellet.
 
Gjennom den botaniske Hagen.
 
Der har de også en sjelden utgave av smokketreet. Slik som det også finnes et par eksemplarer av i Norge.
 
 
Det var ganske så monotont å løpe langs sjøene og alle vi traff hadde det veldig travelt. Vi traff mange Københavnere med dødsforakt i blikket og et tempo som ville gjort Kenyanerene lykkelige. Vi derimot løp i rusletempo og koste oss i desembersolen. Det er fire sjøer på rad og rekke, men vi løp bare langs de to midterste, vi hadde mer lyst til å løpe på motsatt sider av sentrum og løpe langs vollene ved Christian Havn og fristaden Chrisitania.
 
 
 
 


Det var masse fint å se på hele veien rundt. Vi løp ut og inn i nye viker og det var så masse flotte ting å se på. Folk her var Vat generelt mye mer avslappet, og ingen løp som om de hadde døden i hælene. Alle smilte og hilste. Halvveis rundt begynte jeg å innse at jeg kanskje begynte å bli litt slapp, til tross for en stor kaffe med masse krem en stund tidligere. Likevel, skulle bare rundt neste sving, og rundt neste, og neste, og neste og plutselig så måtte vi av stien.  Midt i den stod et stort gjerde og vi måtte bare klatre rett  over vollen og ned på andre siden.
 
 
Det var veldig fint der vi kom oss ned. Vi så plutselig København sentrum igjen. Vi fulgte en vei rund vollen tilbake et stykke, på motsatt side av kanalen lå Fredriksholm og Arsenaløen. Vi var akkurat kommet til yttergrensen av fristaden Christianina da vi løp med skuta rett mot Skuespillerhuset på andre siden av kanalen eller Inderhavnen som den heter. Der etter bar det videre gjennom Nyhavn og opp til Kongens Nytorv for å finne litt mat.
 

 
 
 


Mat er sjelden feil på langtur. Og det å få den med seg i hånden er om mulig enda bedre.  Vi ruslet gjennom Nyhavn mens vi spiste lunsjen på vår vei tilbake på båten. Vi holdt oss langs havnepromenaden hele veien tilbake.
Vi ruslet forbi Amalienborg og måtte tan en royalselfie om enn noe blek.
 

 
 
Der vi stoppet for å ta selfie er midt inne i en bitteliten park, som jeg tror er minnesmerke over noe, men husker ikke helt hva. 
Flott er den i allefall.
 

Vi fortsatt mot båten og valgte å gå gjennom Katellet i stede for rundt. Dette er en liten festning med sikksakkvoller rundt. Man kan går rundt på utsiden, tvers igjennom eller på toppen av vollene. Det er også en egen vindmølle der inne.
 
 
 
Denne turen kan anbefales. Man reiser med DFDS, man har seks timer i København og det er bar er løpe rundt. Vi hadde ikke lagt ruten før vi dro, men gjorde det i fellesskap på båten. Det er viktig å planlegge slik at man vet hvor man får kjøpt mat og kaffe, evt har tilgang på toaletter. Alltid greit å ta med en sekk, med litt utstyr, hva bestemmer man selv. Vi hadde med litt å drikke, samt tørt tøy.
 

 
Vår tur var på 4.5 timer og jeg fikk akkurat en halvmaraton i lengde. Vi stresset ikke av båten om morgenen, men spiste en god frokost. Og vi hadde god tid til å komme oss tilbake også, slik at vi hadde tiden på oss om vi skulle få lyst til noe annet, eller se noe mer.  København er en ideel by å skulle ha en løpesightseeingtur til. Har nå begynt å drømme om å ta toget til Stockholm -kanskje med en overnatting på hotell. Hva sier du Siw?
 
Stockholm neste?