De fleste av vårløpene som utsettes, flyttes helt til høsten. Det har også arrangøren av Byløpet i Skien valgt å gjøre. Øyvind Hylleseth i arrangementskomiteen uttaler følgende til Kondis: 

– Arrangøren har fulgt med på smittesituasjonen i Skien og Grenland, og det har vært håp om å få gjennomført løpet til opprinnelig dato. Men de siste ukers utvikling, og kommunens beslutning om å forlenge smitterestriksjonene, har ført til avgjørelse om å utsette arrangementet. 

Det er Nyttårsløpet Skien – Porsgrunn som også er arrangør av Byløpet i Skien. Det har på kort tid utvikla seg til å bli et populært løp med mål og arena på torget i Skien sentrum. Løypetraseen går rundt Hjellevannet via idylliske Bakkestranda, og løperne kan velge mellom tre distanser – 5 km, 10 km (2 runder rundt Hjellevannet) og halvmaraton (4 runder rundt Hjellevannet). Distansene er eksakte og kontrollmålt av Kondis.

Bylopet-2021-Loeypekart.jpgLøperne vil ha tre distanser å velge mellom når Byløpet i Skien arrangeres 25. september. 
 

To ukers utsettelse i Kristiansand

Kristiansand Løpeklubb hadde håpa og trodd at det skulle la seg gjøre å arrangere Stadionmila på oppsatt dato, 12. juni. Men med de restriksjonene som er i sørlandshovedstaden, har de sett seg nødt til å utsette løpe med to uker, til 26. juni. På Løpeklubbens Facebook-side meldes det: 

"Vi legger opp til mosjonsløp fra kl. 15 og avslutter med eliteløp ca. kl. 21 ... Vi håper det blir anledning til å samles for absolutt alle løpeinteresserte på stadion denne dagen. I 2020 klarte vi tross alt å få gjennom 600 løpere, hvor vi avsluttet med europarekord på timesløp. Vi kommer også til å legge opp til 800 m ungdoms-/elitestevne sammen med Stadionmila. Dette legges inn i forkant av starten på elitefeltet, ca. kl 2030."

Times_start_1280_AZ3T4161.jpgI fjor fikk Stadionmila i Kristiansand mye oppmerksomhet, ikke minst på grunn av at Sondre Nordstad Moen løp bedre enn gjeldende europarekord på det innlagte timesløpet. (Foto: Kjell Vigestad) 
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957