Kondis2007_350.jpgAlle Kondis-medlemmer kan  allerede nå lese den elektroniske versjonen av Kondis nr. 7 her på kondis.no. I bladet får du spennende intervjuer, treningstips, nyheter, tester, kommentarer og mye annet.

Les den elektroniske utgaven av Kondis nr. 7 her!


Brynhild Synstnes har NM-gull på 10 000 m, halvmaraton, maraton og i terrengløp samt VM-sølv for lag på halvmaraton. Terje Hole ble norsk mester på maraton hele fire ganger. Nå er de blitt henholdsvis 49 og 59 år, men er fortsatt spreke, og den idrettslige arven har ekteparet ført videre til de tre barna de har i lag. 

Iver, Ingeborg og Ida er enda mer allsidige i aktiviteten enn det foreldrene var da de var unge. Iver satser mest på langrenn, Ingeborg er av de best i sin klasse i både løping og langrenn, og bare 9 år gamle Ida henger på som best hun kan. Fotball, håndball og turn er også aktiviteter som den yngre generasjonen liker å holde på med. I det nye Kondis-bladet kan du lese mer om hvordan Brynhild og Terje trente da de satsa seriøst, og hvordan de og resten av familien nå holder seg i form. 

Kondis har også slått av en prat med en årets store kometer i norsk løping. Magnus Thuv Myhre fra Jevnaker er bare 20 år, men tok sølv i senior-NM i terrengløp nå i høst. På 5000 m har han på ett år forbedra persen sin fra 15.02 til 13.56. På spørsmål om hva framgangen skyldes, var svaret: 

– I bunn og grunn så har jeg lagt om treninga helt. I likhet med mange andre norske så har jeg begynt å løpe doble intervalløkter, forteller 20-åringen som blir trent av sin far, Tore.

Tidligere landslagstrener i langrenn, Geir Endre Rogn, drøfter hva løpere kan lære av langrennsløpere og vice versa. Rogn er også en habil løper og satte i høst pers på maraton med 2.29.37. Vi kan røpe hovedkonklusjonen hans - at begge idretter har noe å lære av hverandre, og leser du bladet, får du vite hva. 

I "stafettserien" vår om ulike maratontreningsprogram har pinnen denne gangen gått til Bendik Støa-Aanensen som forteller om sin erfaring med "Run Faster from the 5K to the Marathon" med Brad Hudson og Matt Fitzgerald. Bendik har hatt god erfaring med en tilpasset versjon av dette opplegget, og i bladet formidler han hovedinnholdet i det. 

Kondis har også vært på lanseringen av Thor Gotaas' nye bok, "Brødrene Kvalheim - to løperliv". Vi har anmeldt boka og presenterer også et lengre utdrag fra boka. Der får du vite ganske mye om hvordan Arne og Knut la opp treninga, og hvordan innstillingen deres var til konkurransene, som de på ingen måte skygga unna. 

Ernæringsfysiolog Ane Korsvold presenterer denne gangen "10 næringsbud for ultraløpere", basert på det nyere forskning er kommet fram til. Første bud lyder slik: "Møt energibehovet ved å spise individualisert og periodisert, bestående av variert kost."

Videre har Gudmund Skjeldal skrevet kronikk om maratonløping og helse - med et sideblikk til den dagsaktuelle koronasituasjonen. Tim Bennett har testa enda flere karbonsko, og Aslak Berglund gir deg hjelp til å plukke ut riktig langrennsski til vinterens treningsturer og konkurranser. 

Ekspertpanelet kommer Sondre Nordstad Moen med gode treningstips mens Odd Arne Daljord gir gode råd til de som måtte slite med knevondt i form av Hoffas syndrom. I "Spør ekspertene" kan du få svar du ting du lurer på, og spørsmål til ekspertpanelet kan sendes til kondis@kondis.no. Ekspertene svarer gladelig enten det er noe om trening, skader, kosthold eller noe annet idrettsrelatert du lurer på. 

I den faste spalten "21 kjappe" er det mellomdistanseløper Malin Edland som må til pers. Et av spørsmålene er om hun har noen uvaner. På det svarer hun:

- Jeg må gjøre alt som står på treningsprogrammet (med mindre jeg er sliten/skadet). Står det 45 min jogg, kan jeg aldri finne på å løpe 44.53. 

Bladet byr ellers på flere intervju og masse småstoff, overraskelser og faste spalter. Til sammen blir det 72 sider med variert og spennende innhold for de kondisjonsinteresserte.  

Bladet ligger allerede ute på kondis.no
De som er medlemmer, kan allerede lese nummer 7 i digital utgave her. Samme sted vil du som medlem også finne alle Kondis-utgavene som er kommet ut fra januar 2016 og fram til i dag. Medlemmene vil få papirutgaven av nr. 7-2020 i posten i løpet av uke 44. 

Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er september-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:

Meld deg inn i Kondis og få ni årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter av herfra
Kondis2007-3.jpg

Kondis2007_1280.jpg
Kondis byr som vanlig på et variert og spennende innhold. (Foto: Marianne Røhme)

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957