Kondis-01-2022-01-1280.jpgAlle Kondis-medlemmer kan  allerede nå lese den elektroniske versjonen her på kondis.no. I bladet får du intervjuer, treningstips, nyheter, tester, kommentarer, reportasjer og mye annet.

Les den elektroniske utgaven av Kondis nr. 1 her!


Sylvia Nordskar ble i fjor norsk mester i terrengultraløping, og hun har også vunnet et krevende løp som Xreid Jotunheimen. 28-åringen har også løpt fort på både bane og gatelangs, og i sin ungdom var hun en lovende skiløper med gull fra junior-NM. Fremdeles bruker hun både langrenns- og randoneeskiene i treninga, og aller helst liker hun å trene ute i naturen.

– Det er selvfølgelig veldig gøy med målbare konkurranser, i form av flate gateløp og konkrete tider, men det artigste er helt klart naturopplevelsene, forteller hun i intervjuet. 

Like gammel og ca. like lovende er også Mathilde Theisen som kom som et skudd i norsk langdistanseløping i fjor. På årsstatistikken for 2021, som er å finne som et bilag til dette Kondis-nummeret, ligger Mathilde på førsteplass på halvmaraton med 1.13.54 og andreplass på 10 km med 33.39. Hun kan også skilte med medaljer fra både NM og nordisk mesterskap, og det etter mindre enn to år med regelmessig løpetrening. I intervjuet får vi vite både hva som fikk henne i gang, og hvordan hun har trent for å få så stor framgang så fort. 

Ung-Kondis-intervjuet er denne gang med Mathias Vanem Aas fra Steinkjer. 17-åringen løp i fjor 3000 m på 8.18,98 og 5000 m på 14.37,76, og under Henrik Sandstads kyndige ledelse trener han nå for å kvalifisere seg til sommerens junior-VM i Colombia. 

I det nye bladet møter vi også Tom-Rune Bertelsen som har fullført 219 maratonløp og 65 ultraløp, og som også kan skilte med medaljer fra VM, EM, nordisk og norsk mesterskap i kickboksing. Men de tøffeste kampene har Tom-Rune gått utenfor idrettsbanen med både alvorlig sykdom og tap av sin egen sønn. 

– Sorgen over å ha mistet gutten min ligger der som en grunntone i livet, men ikke alene. Smerten over tapet er der, men veves også sammen med alt det gode som livet tross alt har å by på, forteller han i det åpenhjertige intervjuet. 

Ingulf Nordahl er en helt vanlig og sprek mosjonist som elsker å reise og elsker å være med på både løp og turrenn.

– Jeg mener at det har en egenverdi å delta i idrettsarrangementer på tvers av landegrenser. Du lærer andre land og kulturer å kjenne, noe som er kjernen i all kulturutveksling enten det dreier seg om jobb, utdanning eller fritid, forteller den allestedsnærværende 51-åringen som er bosatt på Lillehammer. 

Om du ikke visste det: Odd Nordstoga, en av landets mest folkekjære artister, har kondis. Han har gått både Birken og Trysil-Knut-rennet, men det er det å være i bevegelse i hverdagen som betyr mest: 

– Den daglige trimmen er en god rutine som jeg ikke kan være uten, forteller mannen som blant annet har skrevet sangen "Kunsten å gå"

Aldri et Kondis uten treningsstoff, og i dette nummeret får vi presentert en av favorittøktene til Håvard Moseby. Den lovende skiløperen har ei heilt spesiell økt som gir han trygghet før konkurransene. 

Ernæringsfysiolog Ane Korsvold gir oss del 1 av artikkelen "Kosthold for spreke sjeler", mens Cato Thunes er kommet til del 4 av sitt Mission Possible-prosjekt, som vil si å løpe maraton under 2.50 når han i år fyller 60 år. Fremdeles er optimismen på plass. 

Vi får også vite hvordan Didrik Hermansen anbefaler Sven Kilander å trene når han sikter mot NM terrengultra og etter hvert enda lengre ultraløp i terrenget. Her kan mange hente inspirasjon og få gode tips om hvordan ultratrening kan legges opp. 

Dette er bare noe av innholdet i årets første Kondis-nummer. Her er både småstoff, faste spalter og ikke minst ekspertpanelet der du kan få svar på spørsmål om trening, skader, kosthold og andre idrettsrelaterte ting du måtte lure på. Det er bare å sende spørsmålet ditt til ekspertpanelet på kondis@kondis.no

Midt i bladet finner du også et 24-sidersbilag med analyse av statistikkene for 2021, fra 5 km til 24-timersløp. Her presenterer vi også årets langdistanseløpere og ultraløpere. 

Bladet ligger allerede ute på kondis.no

De som er medlemmer, kan allerede lese desember-nummeret i digital utgave her. Samme sted vil du som medlem også finne alle Kondis-utgavene som er kommet ut fra januar 2016 og fram til i dag. Medlemmene vil få papirutgaven av nr. 12022 i posten i løpet av uke 5. 

Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er desember-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:


Meld deg inn i Kondis og få ni årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!
 

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS

Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter av herfra
Kondis2201-3.jpg

Kondis-01-2022-01-1280.jpgI januar-nummeret av Kondis kan du bli kjent med både Sylvia Nordskar og en rekke andre treningsglade folk. (Foto: Bjørn Johannessen) 
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957