(Tekst: Kari Schjølberg-Henriksen - Foto: Inka Boldingh Debernard / Runar Larsen)

D¢pel¢pe_Mygg_start.jpgSnart start for myggene

Starten for Døpeløpe 2023 gikk fra nedre Blanksjø med rekordmange 106 deltakere i klassene Mygg (yngst), Draug (ungdommer) og Mosegrodd Draug (ingen forklaring nødvendig). Men ooops: Kartene var lagt på den andre siden av vannet! Svømme over eller løpe rundt? Feltet spredde seg, men alle endte opp i vann, myr, gjørme og søle etter hvert.

Tradisjonen tro er kartet i Døpeløpe mer som en forvrengt rebus som det trengs fantasi for å finne ut av og overraskelser kan dukke opp underveis. Heldigvis fant alle fram til innspurten som var øyhopping på Svartkulp før målposten som var plassert på en drivende gummibåt og voktet av en fyr med vanngevær.

D¢pel¢pe_målpost_i_gummibåt.jpgMålposten

Vel i mål var det sol, tørre håndklær, massevis av kake til alle og velfortjente premier til klassevinnerne. 16-åringene i Nydalens Skiklub stod for hele arrangementet og gjorde en kjempeinnsats.

Med så mye vann er det egne regler for Døpeløpe: du må være svømmedyktig, ikke lov å løpe alene og hvis du er Mygg må det være en voksen som følger med laget. I tillegg er det foreldrevakter på de bløteste stedene som drar folk ut av gjørma hvis det trengs.

Arrangørene takker for det fantastiske oppmøtet og utrolig tøffe deltakerne, og alle de som hjalp til på en eller annen måte med å gjennomføre løpet. Hvis du kan svømme er det bare å begynne å glede seg til Døpeløpe 2024.

D¢pel¢pe_¢yhopping_Svartkulp.jpgØyhopping ala Svartkulp

Døpeløpe på Facebook

Serhii Kiziiovs YouTube-video fra løpet:


 

D¢pel¢pe_rebuskart1.jpg
D¢pel¢pe_rebuskart2.jpg