Kipchoge (37) som er to ganger olympisk mester, tok sin 15. seier på sine 17 maraton i sin karriere og styrket posisjonen som historiens største på de klassiske 42 195 meterne.

Til toss for rekorden var ikke løpet optimalt.  Etter at han passerte halvveis på  59:51 måtte han opp i 61:18 solo på andre halvdel. Han vant likevel med hele 4:49 på kenyanske Mark Korir. Etiopieren Andamlak Belihu fulgte Kipchoge halvveis men endte på 4. plass også slått av sin landsmann Tadu Abate.

Kipchoge løp distansen på 1.59.40 under løpet INEOS 1:59 Challenge i Wien, og brøt to timers-barrieren men er ikke godkjent som rekord blant annet fordi han hadde hjelp av fartsholdere, bl.a. brødrene Ingebrigtsen, som kom inn i løpet etter starten.

Etiopiske Tigist Assefa vant kvinnenes oppgjør på 2:15:37, den tredje raskeste tiden i historien. Bare Brigid Kosgei (2:14:14 i Chicago i 2019) og Paula Radcliffe (2:15:25 i London i 2003) har løpt  raskere.