640pk_310_317_FotoChrP.jpgEtter løpet møtte Kondis.no to feststemte damer som bidro sterkt til å gjøre årets Nyttårsløp til et Gla'løp eller FunRun.  Fra venstre Turid Marstad Safavi (310) og Hildegunn H. N. Roberg (307) . Foto Christian Prestegård

Trond Bekken (kl M45-49) gjennomførte 5km-løpet i dress på 29:41. Kanskje fortsatte han nyttårsfeiringen i den samme dressen ? Foto Christian Prestegård.

Årets løp ble avviklet under flotte løpsforhold med snø og isfri løypetrase etter mildværet med regn i dagene før løpet. Det var meldt regn ved løpsstart kl. 14:00, men de truende skyene ventet til løpet var over med å slippe ned regn og sludd. Alt lå til rette for å sette personlige bestetider, men så var årets løype noe endret i starten pga. byggearbeider i start-og målområdet. Endringen gjorde at 5 km-løypen ble forlenget med 160 m til 5160m. Dette kunne vært justert ved vending for å få samme løpslengde som tidligere.

Dagens raskeste på 5 km var Håkon Skarsholt ,Andebu IL med tiden 15:49.    Pga skumringen og høy luftfuktighet blir denne bildereportasjen preget av vanskelige fotoforhold. Foto Kjell Stordalen.

Mikkel Knif (267) Larvik Turn IF ble nr 2 totalt på 5km med 17:28. Jonatan Andersen Vedvik (367) fra arrangørklubben TFIK ble nr 3 totalt med 17:30. Jonatan vant kl. 12-16 mens Mikkel vant kl M25-34. Foto Kjell Stordalen

640_KristinBruserød_Raskestedame5km_D45_FotoStordalen.jpgKristin Bruserød (Kl D 45-49) var raskeste dame på 5 km med 21:22. Foto Kjell Stordalen

10 Andreas Dahl Sturla M50-54 19:39.0 3:50.0

Totalt gjennomførte 188 deltakere i konkurranseklassene på Nyttårsløpets to distanser 5km+ og 12km med 131 på 5km og 57 på 12km. I tillegg var det et barneløp på 500m

640_ToreHopenStnr83.FotoChr.jpgTore Hopen ble nr. 2 på 12 km på 42:01. Foto Christian Prestegård

640_ToreHopenNr83ogOlePetterFjeld105_12km_FotoStordalen.jpgI mål ble Hopen tatt i mot av vinneren på 12 km, Ole Petter Fjeld (105) som vant på 41:42. Foto Kjell Stordalen

640_Stnr78_FotoChrP.jpgKristoffer Thorud, LYN, vant kl. 12-16år  på 12km på 46:24. Foto Christian Prestegård

640_VinnarDame12km_FotoChrP.jpgEn jublende vinner i dameklassen på 12km Helga Hincenberga fra Latvia som vant på 51:54. Foto Christian Prestegård

Å løpe Nyttårsløp er en flott måte å starte Nyttårsfeiringen på ! Hyggelig å møte igjen min gamle klubbkamerat Per Lauritz Pedersen fra SK Vidar. I 1990 løp vi begge bl.a på vinnerlaget til Sk Vidar som vant veteranklassen i Holmenkollstafetten på rekordtiden 49:32. Forrige gang jeg møtte Per var i Kristinaløpets 5 km i år der vi også ble nr. 1 og 2 i klasse M60. Neste år håper jeg at arrangør Tønsberg Friidrettsklubb kan få målt opp løypen til nøyaktig 5 km. Det er lett å justere i dette løpet ved vending halvveis. Kondis - Norsk organisasjon for kondisjonsidrett bidrar gjerne til kontrollmåling av løypen slik at den kan komme med i den årlige statistikken for tider på 5 km gateløp.