Tilbake til samlesiden: Kondis har fulgt NM terrengløp lange løyper i Skien

Filip Mangen Ingebrigtsen vant EM-gull i terrengløp i 2018, men i år løp han NM terrengløp for første gang - og det ble en maktdemonstrasjon. For det første var ikke løypene i Skien så lette som mange hadde trodd, for det andre satte Filip opp fart i "internasjonal klasse" fra start og parkerte alle konkurrentene nesten umiddelbart. Til slutt ble seiersmarginen på 1:04 til nærmeste konkurrent.

Vi hadde sett det i juniorklassene litt tidligere, at løypa skilte mye mer enn man hadde ventet på forhånd. Når så Filip satte opp stor fart fra start ble det tidlig strekk i herrefeltet som også inkluderte broren Henrik som vant NM i fjor. Filip løp veldig jevnt med rundetidene 6:00, 5:47, 5:53, 5:51 og 5:52.

- Et løp i verdensklasse, sa en veldig fornøyd Gjert Ingebrigtsen etter løpet.
Nå håper både han og Filip selv at norgesmesteren skal få orden på allergiplagene sine, slik at formen kan være på topp i neste års OL.

8U3A0217.JPG
Et løp i verdensklasse! (Foto: Samuel Hafsahl)

To 20-åringer på pallen!

Førsteårs senior Magnus Tuv Myhre fra Brandbu IF og jevngamle Jonatan Andersen Vedvik fra Tønsberg FIK var sammen med Tjalveløperen Senay Fissehatsion de son våget å henge på Filip et stykke, men før det var løpt en kilometer måtte de slippe Sandnesløperen.

Magnus - som har hatt en fantastisk sesong med stor framgang på "alle" distanser, var på 2. plass gjennom hele løpet - men med litt ulikt følge. Ved passering første runde er det bare Senay som er med Magnus, og avstanden til Filip er bare 6-7 sekunder på dette tidspunktet av løpet.

Men, Senay skulle bli straffet for den harde åpningen, og endte til slutt på en 12. plass. Deretter er det triatleten Casper Stornes som løper inn Magnus, og ligger bak de neste to rundene. Han fikk også kjenne det, og endte på 6. plass, 16 sekunder bak Magnus.

Magnus Tuv Myhre lå på 2. plass hele løpet og løper inn til en fortjent og gledelig 2. plass. (Foto: Samuel Hafsahl)

Man ventet på at Henrik Ingebrigtsen skulle sette inn et støt bakfra, men selv om han avanserte ble det "bare" 7. plass til fjorårets norgesmester som ikke har fått trent optimalt den siste tiden og som kom i gang med intervalltrening igjen så sent som i forrige uke.

Den som derimot satte på turboen på sisterunden var Jonatan Vedvik. Etter fire av de fem rundene lå han på 6. plass, 16 sekunder etter Magnus. I mål var avstanden 11 sekunder og Jonatan knep bronsen foran Weldu Negash Gebretsadik, Halfdan-Emil Færø og Casper Stornes på de neste plassene. Det var morsomt å se den spurten til Jonatan, han har sett litt "snill" ut i avslutningene tidligere i år, som om han har ett gir til, men i dag var det full klaff. Dermed var det imponerende nok to 20-åringer på pallen!

I forhåndsomtalen skrev vi at: - Avhengig av dagsform kan nok også en av ungguttene Fredrik Sandvik, Magnus Tuv Myhre, Simen Halle og Jonatan Vedvik være med og kjempe om medalje. Sandvik og Halle startet ikke, men de to andre slo til og lot seg bare slå av en tidligere europamester fra Sandnes.

8U3A0232.JPG
Jonatan Andersen Vedvik underveis i løpet. Etter en imponerende spurt ble førsteårssenioren belønnet med bronse. (Foto: Samuel Hafsahl)

De raskeste i Menn senior (58 deltagere inkl veteraner 35-49 år):
De 16 første løp i herrenes første heat.

25 341   Anders Sommer Varegg Fleridrett 34:16

Menn senior var delt i to heat, veteraner 35-49 år i et tredje heat.
Vi kommer tilbake til veteranklassene i en senere sak.
ALLE RESULTATER

8U3A0191.JPGBULs maratonløper Weldu Negash Gebretsadik løp inn til 4. plass. (Foto: Samuel Hafsahl)

8U3A0256.JPG
Jon Sæverås Breivold?

8U3A0173.JPG
Mathis Flak er her foran Henrik Ingebrigtsen, men ble passert senere. De løp inn til 9. og 7. plass. Senay Fissehatsion fikk kjenne på åpningsfarten, men fullførte på 12. plass.  (Foto: Samuel Hafsahl)

8U3A0212.JPG
Simen Ellingsdalen fra Steinkjer FIK ble nummer 13.  (Foto: Samuel Hafsahl)

8U3A0183.JPG
Denne høytflyvende karen kunne ingen hamle opp med. (Foto: Samuel Hafsahl)

8U3A0265.JPG
En fornøyd Ingebrigtsen som fulgte opp storebrorens seier i fjor. Kanskje det blir lillebror på topp neste år?  (Foto: Samuel Hafsahl)