De siste 100 metrene i Rett til Værs består av myr og her pleier det å være skikkelig bløtt og gjørmete. Det har hendt løpere har mistet skoen i det siste steget mot mål.
I år var det knusktørt.
Heldigvis var vamen mye mindre påtrengende enn den har vært på Østlandet de siste ukene, ja det var faktisk akkurat passe både for å løpe og for å slappe av etter løpet.

Lagbilde_191_Rett_til_Værs_foto_Stian_06052018.jpgFantastisk sommervær rammet inn Rett til Værs sin 9.utgave. Her med mange av årets deltakere. Foto: Stian S. Møller

Rett til Værs! ble arrangert for første gang i 2010 og dette var den 9.utgaven i moderne tid.
Det lokale idrettslaget Sørbråten IL arrangerte løpet frem t.o.m. 2000, da Kondis også var på plass og lagde reportasje,

Les Ine Wigernæs (som vant i 2000) historie om det sagnomsuste løpet.

Ine Wigernæs fotograferte med blomster etter seieren i det siste Rett til Værs! i 2000 arrangert av Sørbråten IL

Fjorårsvinner Alan Cherry, Nydalen Skiklubb fra Storbritania, gjentok bedriften fra i fjor da han vant det første løpet i Motbakkecupen i Maridalsalpene, klassikeren Rett til Værs!
Men han måtte dele seieren med klubbkompisen Jon Osmoen.
Begge noterte 19.47 En meget sterk vinnertid. Kun Eirik Gramstad 19.45 i 2016 og 19.32 i 2012 har løpt raskere. Cherry forbedret persen med 27 sekunder fra ifjor.
De meget tørre forholdene gjorde at det lå til rette for gode tider. Men noen få steder hadde vinterens store og tunge mengder med snø felt flere trær som lå og sperret løypa og gjorde at en nok fikk bremset farten en del.
Uten disse hindrene tror vi at Nydalens Skiklubb-løperne hadde løpt rundt løyperekorden.
Eirik Gramstad, som samme dag vant Ryeløpet fikk dermed beholde sin løyperekord, men vi skulle gjerne ha sett ham i en duell mot gutta fra Nydalen Skiklubb!

Julie_Larsen_065_Rett_til_Værs_foto_Stian_06052018.jpgJulie Marie Larsen fulgte opp seiren fra i fjor.   Foto: Stian S. Møller

I kvinneklassen ble det også seier til fjorårets vinner: Julie Larsen.
Men i motsetning til Alan Cherry, slapp hun å dele seieren med noen.  I fjor vant hun på 24.56, i år ble det 24.45 På andreplass fulgte Raufoss IL Malin Hoelsveen som løper i klasse 12-13 år. 25.24 var sterkt av den unge løperen. Hoelsveen kom rett fra rekord i Kollentrappa for andre år på rad.
Vidars Ida Flaaten tok tredjeplassen med 25.38. Hele syv jenter løp under 27 minutter.

Sjeldent har utsikten vært bedre fra Mellomkollen. Dausjøen og Maridalsvannet i et knallklart blikk. Her med vinnerne i forgrunnen. Foto: Stian S. Møller

61 løpere fullførte den niende utgaven av Rett til Værs. Motbakkekarusellen i Maridalsalpene fortsetter med Fagervann Opp tirsdag 3. juli.

Det er maks 100 deltakere.
HER kan en melde seg på.

Fjorårets løp kan du lese om her: Solide seiere i Rett til Værs!

Torgeir Nørbech løp inn til tredjeplass og sterke 20.30  Foto: Stian S. Møller

Unge Malin Hoelsveen, Raufoss IL ble nestbest i kvinneklassen og løp på 25.24 tross at hun er bare 13 år gammel. Foto: Stian S. Møller

Ida Flaatten, Vidar tok tredjeplassen med 25.38 Foto: Stian S. Møller

Anne Jahren. tidligere olympisk gull, sølv og bronse  på ski , holder formen meget godt ved like  og tok en 9.plass blant kvinnene og var suverent best i klasse 55-59 år.  Foto: Stian S. Møller