"Foodman Challenge – motbakkeløp" er et nyopprettet motbakkeløp arrangert av Aurskog – Høland Friidrettslag (AHF) i samarbeid med Foodman AS. 

- Bakgrunnen for opprettelsen av arrangementet er først og fremst at friidrettsklubben ønsket å utvikle et tilbud der alle kan delta. Uansett om du er eliteutøver, mosjonist eller turgåer. Da kom vi på ideen om å legge det lokale arrangementet «Elgheia opp» mer tilgjengelig og få inn en spennende sponsor slik at det blir noe mer enn bare et løp, forteller daglig leder i AHF Even Høgenes Oppegaard til kondis.no.

Velkommen.jpg

150 høydemeter på 3,5 km
- Arrangementet skal gå i kjente omgivelser for lokalbefolkningen. Startområdet på friidrettsbanen er valgt for å vise frem vår flotte hjemmearena, samtidig som det er praktisk med tanke på parkering. Målgang er lagt på toppen av slalåmbakken som et fantastisk utsiktspunkt. Løypetrasen er på 3,5 km og 150 høydemeter skal forseres. Det skal være gjennomførbart for mannen i gata, sier Oppegaard.

Målområdet.jpg
Fra målområdet der utsikten vanligvis er veldig bra. (Arrangørfoto)

Petter_Grunnan_dagligleder_FoodmanAS.pngHan forteller videre at samarbeidet med Foodman AS som sponsor for arrangementet er fordi klubben ønsker å fronte lokale bidragsytere som også deler klubbensgrunnverdier; å inkludere alle.

(Bildet viser Petter Grunnan, daglig leder for Foodman AS som er arrangementets navnesponsor).

Forventninger til arrangementet
- I vårt første år som arrangør for Foodman Challenge har vi som målsetning at det kommer mellom 50 og 100 deltakere, sier en tross alt nøktern klubbleder som gleder seg til Elgheia opp i ny drakt: - Kanskje får vi med noen eliteutøvere, men det blir nok flest mosjonister og turglade mennesker.

- Opplevelsen av å komme til toppen skal være like god for en eliteutøver som for en turgåer. Vårt langsiktige mål er at dette skal bli et årlig arrangement som skal kunne ta imot flere hundre deltakere. Hovedmålet til arrangørene er at deltakerne sitter igjen med en god opplevelse etter et vel gjennomført løp. Dette også med tanke på det sportslige og rammene rundt arrangementet.
 
Løypa
Løypa starter lett med runde på friidrettsbanen, før du tar av banen og ut i lysløypa. Den første kilometeren er flat. Videre går løypa over i et mer kupert terreng og kilometer nummer to er forholdsvis lett, med noen bratte kneiker. Så venter et 500 meter langt parti med flatt terreng og slakt nedover før man tar av lysløypa og brekker seg oppover mot toppen av slalåmbakken. Den siste kilometeren går jevnt oppover til toppen. Ikke brattere enn at alle og enhver kommer seg opp, men gode muligheter for å bli sliten. Siste kilometeren er underlaget sti, resten av løypa er underlaget grus.

LØypetrasé.jpg
Løypeprofil.jpg
 
Ulike puljer
Arrangøren ønsker å samle så mange som mulig på toppen etter målgang. Man har derfor delt inn i tre startpuljer:
Pulje 1 for deg som helst liker å gå tur (kanskje med barna) og er uten tidtaking. 
Pulje 2 er for deg som liker å mosjonere og ønsker tidtaking
Pulje 3 er for deg som liker å konkurrere

Målområdet
Ved målgang venter velsmakende nøtte- og snacksprodukter fra vår lokale matvareprodusent Foodman AS og drikke fra vær lokale mineralvannprodusent PetPack Drikker AS. Premieutdeling vil også foregå ved målgang på toppen av slalåmbakken. Det vil være pengepremie til de tre beste kvinner og menn. Det vil i tillegg være uttrekkspremie 2 billetter til musikkfestivalens konsert med Rotlaus. Til slutt må deltakerne selv sørge for å komme seg ned til startområdet.
 
Fra traséen opp mot Elgheia. (Arrangørfoto)

ANDRE LØP PÅ ROMERIKE:
Samleside for løp på Romerike 2019
Løpsliste medl link til terminlista, innbydelser, hjemmesider, omtale og resultater
På toppen av lokalsiden "Romerike" finner du link til tidligere års oversikter