Som mange vet, ble det et litt utfordrende løp for Sigrid Alvik i torsdagens kvalifisering. Det ble rett og slett knall og fall, og det spøkte litt for finaleplassen. Dette kan du lese mer om i vår sak fra kvalifiseringsrunden.

Sigrid_Alvik_sist_over_vanngrav1_AZ3T1197.jpgKlok av skade: Etter "kolapsen" i forsøket startet Sigrid Alvik forsiktig i finalen. Ved første vanngravspassering etter knappe 500 m ligger helt sist. (Foto: Kjell Vigestad)

3000 meter hinder // Finale

Før dagens finaleløp, hadde Alvik en årsbeste på 10:20,97. Her skulle hun opp mot et sterkt felt, hvor den soleklare favoritten va Greta Varga fra Ungarn, som har løpt 9:50,63 i år.

Etter start kunne vi se at Alvik helt bevisst la seg bakerst i feltet. Tyske Gürth tok ledelsen foran Bielak fra Polen og favoritten Varga. Etter første runde var Alvik fortsatt bakerst. Den første 400-meteren gikk relativt rolig for seg, på rundt 95 sekunder. Noe som tilsvarte cirka 10:50-fart. 1/3-del ut i løpet hadde farten gått noe opp. Åtte løpere hadde dannet en gruppe i front, men Alvik var ikke å se der. Hun lå fortsatt bak i en gruppe 2 hvor 6-7 løpere lå samlet. Bielak og Varga styrte skuta der foran. Etter halvveis løp var historien den samme, både foran og bak i feltet. På en foreløpig nest siste plass så det vanskelig ut for Alvik nå.

2grupper_8_i_nr1_7_i_grp2_Alvik_sist_AZ3T1275.jpgTo grupper: Etter hvert delte feltet seg i to og vi ser så vidt at Sigrid fortsatt er sist i gruppe nr. 2. (Foto: Kjell Vigestad)

Tusenmeter nummer to gikk på 3:22 for tetgruppa. Varga begynte å kjøre litt hardere der nå, og flere løpere fikk problemer med farten hennes og opphopning av syre i muskulaturen. Med to runder igjen hadde to løpere skilt seg ut - Varga og Gürth. Sistnevnte lå her jevnt med sin personlige rekord. Med én runde igjen var det tydelig at kampen skulle stå mellom nettopp disse to. Samtidig hadde vår norske jente Alvik, virkelig begynt å røre på seg bak.

Ut på oppløpet var det ekstremt tett mellom de to jentene foran. Skulder mot skulder i samme fart, og det var vrient å se hvem som var først over målstreken. Det viste seg etter hvert å være den ungarske jenta, som med 9:59,15 løp under 10 minutter for første gang, og selvfølgelig tok gullet. Sigrid Alvik hadde på den siste runden tatt et realt byks, og løp faktisk i mål til 7. plass, på 10:27,15.

Da man så på jentenes tider i forkant av løpet, så tenkte man at et sted mellom 7. og 10. plass ville være bra for Alvik. At hun da løper inn til syvende, er svært godt! Til Kondis forteller hun selv at hun var mentalt utladet i dag. Tavla på stadion viste 32 grader, og det gir enormt krevende løpsforhold. Kort sagt kan man oppsummere med at dette løpet var en svært mye bedre prestasjon enn det klokken viste av tid.

700m_igjen_de_seks_beste_og_Serano_AZ3T1332.jpg700 m igjen: Den ungarske favoritten Greta Varga har dratt det meste av løpet, men nå har tyske Olivia Gürth posisjonert seg på andreplass, og det er disse to det skal stå i mellom. (Foto: Kjell Vigestad)

Mot_maal_Gurt_Vargas_side_ved_side_AZ3T1387.jpgIntens fight: Vargas og Gürth kjempet side ved side på hele oppløpet. (Foto: Kjell Vigestad)

Hvem_er_foerst_brystkasse_AZ3T1392.jpgDramatisk avslutning: Varges snubler og faller over målstreken. Det er brystkassa som teller. Vargas har hodet først, men det er ikke mulig å se hvem som vinner. Olivia Gürth blir kåret som vinner med to hundredelers margin. Hva er 0,02 sekund etter 10 minutters løping? (Foto: Kjell Vigestad)

15 SAURER Lenoie Sveits 11:01,70

Alvik_over_hinder_AZ3T1322.jpgOpphentingen: Sigrid ligger ikke lenger sist i feltet og viser god hinderpassering, men er kanskje litt høyt over hinderet? (Foto: Kjell Vigestad)

Sigrid_Alvik_drar_fra_grp2_AZ3T1359.jpgØker farten: Sigrid har lagt hele gruppe 2 bak seg og jager gruppe 1 som ligger 8-10 sekunder foran. (Foto: Kjell Vigstad)

Alvik_slaar_Serano_paa_maalstreken_AZ3T1409.jpgRask innspurt: Rett før målstreken tar Sigrid igjen spanske Marta Serano, som det meste av løpet har lagt helt framme i teten av gruppe 1. Sigrid brukte 17,54 sekunder på siste 100 m og var 4,3 sekunder raskere enn Serano. Det betyr at hun tok inn 35 meter på spanjolen bare på oppløpssiden. (Foto: Kjell Vigestad)

Stilstudier

Teten_vanngrav2_AZ3T1227.jpgTeten over vanngrava: Vi ser nærmest spanske Marta Serano, som ble tatt igjen av Sigrid på oppløpet. Hun ligger side ved side med ungarske Greta Vaarga. (Foto: Kjell Vigestad)

Vanngrav3_Alvik_med_samlede_bein_AZ3T1266.jpgTrygg landing: Sigrid har samlede bein ved landing i vanngrava. En sikker, men lite effektiv teknikk. Sigrid tapte 1-2 meter på å komme seg i gang å løpe igjen i forhold til de som landet på ett bein. (Foto: Kjell Vigestad)