Arrangør Orkanger IF fryktet ekstremværet «Hans», men Orkland Energimila fikk strålende sol, litt vind og hele 200 påmeldte. 64 fullførte 5 km mens nesten det dobbelte, 123 kom i mål på 10 km. Løpet har hatt en gradvis økning igjen de siste tre årene og har etablert seg som det største gateløpet i Trøndelag utenfor Trondheim.

Energimila har start på friidrettsbanen i Idrettsparken, og foregår i en kontrollmålt og lettløpt trase i sentrum av Orkanger.  Løypa ble lagt om i fjor, noe som gjorde at løypa ble enda mer lettløpt. Årets utgave var den 8. i rekken etter oppstarten i 2015.

10 km

Strindheims Hanne Mjøen Maridal som topper årsstatistikken med 33:06 tidlig i sesongen, var i en egen klasse blant kvinnene i Orkanger onsdag og ble kun slått av 6 mannelige løpere da hun noterte en ny sterk tid, 33:36. Avtanden ned til neste kvinnelige løper, Heidi Hestmark Smalås fra Klæbu Løpeklubb, ble 3:40. Mari Hetlesæter fra NYNUI på 3. plass og ytterligere to kvinner løp inn under 40 minutter.

Detter var Strindheim-løperens tredje strake seier i løpet på stadig bedre vinnertider. I 2021 noterte hun 34:59,  i fjor forbedret hun seg til 34:11 og i år gikk det altså  ytterligere 35 sekunder kjappere unna for 27-åringen som debuterte på maraton i London i år med 2:35:50.

ALLE RESULTATER

Også i herrenes oppgjør fikk løpet en relativt klar vinner i Tommy Bangjord Hove fra Bratsberg IL som med 30:55 satte en solid årsbeste og  var 43 sekunder foran vinneren av de to siste utgavene av løpet, Trond Ørjan Eide fra Svorkmo N.O.I.. Hallvard Dahle fra Mosvik IL  Friidrett ble tredjemann på 31:57. 14  menn løper under 35 minutter og 51 gjorde unna mila under 40 minutter og dokumenterer både løypa og den trønderske bredden.

Tommy Bangjord Hove, Trond ¥rjan Eide og Hallvard Dahle.jpgDe tre beste på mila ved passering halvveis (fra v.) Tommy Bangjord Hove, Trond Ørjan Eide og Hallvard Dahle. (Foto: Tor Jarle Bolme)

5 km

Kristin Waaktaar Opland som har klart beste tid i 40-årsklassen i år med 16:32 løp inn til en ny seier på 5 km med 17:08. Nærmeste fulgte Strindheim-duoen Vibeke Jensen med 17:34 og  Anne Nevin som md 18:39 løp inn til årets neste beste tid på distansen i år i klasse 50-54 år.

Kristin Waaktaar Opland (tv) og Vibeke Jensen.jpgDe to beste kvinnene på 5 km: Kristin Waaktaar Opland (tv) og Vibeke Jensen. (Foto: Tor Jarle Bolme)