Dette er året da "alle" norske løp melder om økt påmelding og deltagelse, og arrangøren av Birken Løpefestival er ikke noe unntak.

De melder: - Lørdag 15. juni forventes ca. 8500 løpere til Birken Løpefestival på Lillehammer.  Dette er en solid økning fra i fjor med 10 % flere deltagere totalt. Både Birkebeinerløpet, UltraBirken og Birken fjellmaraton ligger godt foran sammenlignet med fjorårets tall.

Det er mulig de tar litt hardt i, men vi antar at de ligger 10 % foran fjoråret i antall påmeldinger en uke før start - og da bør det kunne bli 7500 påmeldte og 6500 som fullfører i år (+ barneløpet). I fjor var det 6832 påmeldte og 5861 som fullførte Birkebeinerløpet, HalvBirken, UltraBirken, Birken Fjellmaraton og UngdomsBirken. I tillegg kom BarneBirken. Pr. 8. juni er antall påmeldte 6047 (ekskl barneløpet).

Det som blir interessant i år er om deltagelsen på 5 km gir ekstra deltagere eller bare stjeler fra f. eks. HalvBirken. Det kan jo bli for mange distanser også. Foreløpig viser påmeldingen 56 på 5 km og 1041 på HalvBirken. Men det som er sikkert er at det uansett blir stor løpsfest på Lillehammer for 22. år på rad.

Birkebeinerkonge: Weldu Negash Gebretsadik vant Birkebeinerløpet for sjette gang. I tillegg har han en andreplass på sju forsøk. (Foto: Finn Olsen)
Birkebeinerkonge: Weldu Negash Gebretsadik vant i fjor Birkebeinerløpet for sjette gang. I tillegg har han en andreplass på sju forsøk. (Foto: Finn Olsen)


Smånytt:

  • Nytt av året er altså Birken 5 km – Aktiv mot kreft.
  • Øystein Pølsa Pettersen stiller i UltraBirken.
  • Maiken Caspersen Falla, Anders Gløersen, Kristin Størmer Steira og Nils Ingar Aadne er blant kjendisene som stiller til start på Birkebeinerløpet.
  • Maiken Caspersen Falla har en drøm om å komme under 1.20
  • Kjell «Kjellen» Bigset tar utfordringen og skal løpe 21 km
  • 26 deltagere har vært med alle 21 ganger (4 kvinner og 22 menn)
  • Deltagere fra 31 ulike nasjoner stiller til start ( i fjor 24 nasjoner)
  • Kvinneandelen er 73,6 % i HalvBirken, 35,8 % i Birkebeinerløpet, 36 % i Birken fjellmaraton, 17 % i UltraBirken og 40 % i UngdomsBirken
  • Erik Stoltenberg fra Porsgrunn på 82 og Signy Rustlie fra Lørenskog på 81 er løpets eldste deltagere

Se andre nyheter på birkebeiner.no
Startlister
Løpsprogram digital utgave
 

IMG_7079_Vann.jpg
Det var veldig varmt, og behov for ekstra vanning både underveis ig etter mplgang i fjor. (Foto: Finn Olsen)

2018
Weldu Negash Gebretsadik og Ida Nilsson vant Birkebeinerløpet
Ida Børset Westad og Kjartan Helland vant UltraBirken
Isak Bergset og Maren Thomasgaard vant Birken Fjellmaraton
Petter Soleng Skinstad og Elbjørg Moxnes vant HalvBirken
Varm UngdomsBirk med stor innsats og mange spennende dueller
Smått og stort i Birken - en flott varm dag!

Kondis samleside for Birkebeinerløpet 2000-2018

IMG_7237_Start-gutter-16
Fra en av startpuljene i UngdomsBirken i fjor. (Foto: Finn Olsen)

Arrangementene 2019:

Birkebeinerløpet
Birkebeinerløpet arrangeres for 22. gang i år. Start er på Birkebeineren Skistadion og mål er ved Håkons Hall, Lillehammer. Løypa er på 21 km.

HalvBirken løp
HalvBirken arrangeres 13. gang i år. Start er på Birkebeineren Skistadion og mål er ved Håkons Hall, Lillehammer. Løypa er på 12 km.

Birken 5 km – Aktiv mot kreft (nytt i 2019)
Birken og Aktiv mot kreft arrangerer sammen for første gang Birken 5 km – Aktiv mot kreft på Lillehammer lørdag 15. juni.

Det nye arrangementet skal være et lavterskeltilbud uten tidtaking hvor ALLE f.o.m 10 år kan delta. Løpet arrangeres med start og mål ved Håkons Hall på Lillehammer og går i vakre omgivelser rundt Maihaugen. Arrangementets frontfigur Nils Ingar Aadne og andre kjente skiprofiler er til stede for å dele ut premier til alle som deltar – det er lik premiering til alle.

UltraBirken løp
UltraBirken arrangerers for 10. gang i år. Start er på Sjusjøen og mål er ved Håkons Hall, Lillehammer. Løypa er 60 km. Dette er løpet for de tøffeste tøffe. Det er fellesstart kl. 07.30.

Birken fjellmaraton
Birken fjellmaraton arrangeres for 4. gang i år. Start er på Sjusjøen og mål ved Håkons Hall, Lillehammer. Løypa er 42 km og går i flott fjellterreng
Løypa vil primært følge traseen til UltraBirken løp fra Sjusjøen, over Lunkefjell, rundt Nevelvatnet, via Nevelfjell, Spiten, Mesnasaga og inn mot mål til Håkons Hall, Lillehammer. Ny starttid i år – kl 09.30

BarneBirken løp
BarneBirken løp arrangeres for 13. gang i 2018 og er for alle gutter og jenter i alderen 0-11 år. Det er ingen tidtaking. Løypa går i lett terreng i området sør for Håkons Hall. Start og mål er flyttet fra Stampesletta til under Kleivbakken sør for Håkons Hall pga legging av nytt banedekke på Stampesletta. Første start er kl. 15.00 og alle som fullfører får diplom, medalje og premie.

UngdomsBirken løp
UngdomsBirken løp arrangeres for 14. gang i 2018. Det er start og mål ved Håkons Hall, Lillehammer. Løypa er ca 4 km i fint terreng sør for Håkons Hall. Første start er kl. 16.00.
 

IMG_9280.jpg
Fra BarneBirken 2017 da det ikke var de samme værforholdene som i fjor. (Foto: Finn Olsen)