Hallgeir Martin Lundemo er initiativtager til, og kreativ leder for Meråker Mountain Challenge. I fjor løp han "Twenty Six Peaks Extremity Race" over alle 1000-meterstoppene (26) i Meråker i en duell med Chris Forne. Forne vant den duellen, men Lundemo imponerte da også.

Se forhåndsomtale på kondis.no
LØPETS HJEMMESIDE

Ragnar Nygård er ikke like fjellvant som Hallgeir, det ga noen ekstra utfordringer i en fra før tøff løype:
Les Ragnars blogg fra løpet her

I år var det Hallgeirs tur til å vinne, i det ordinære MMC-løpet. Han var opprinnelig ikke påmeldt, men ble påmeldt rett før start og vant løpet på 9:36:55. I fjor passerte han Teveltunet på 10:43:20, men da hadde han fortsatt 17 topper igjen å forsere.

Bildet til venstre er fra Kjerringfjellet, det åttende av ni fjell deltagerne skal over. Bildet er tatt under bedre værfolhold i fjor.

Det var tøffe værforhold under årets løp, med vind, regn, sludd, snø i fjellet... I tillegg til tøffe værforhold er det ei svært tøff løype. "Det gikk bratt opp og ned hele tiden, svært lite løpbart terreng" rapporterte Ragnar Nygård som kom i mål på 4.plass. Han hadde tatt med fotoapparat, men frøs så fælt på fingrene at det ikke ble noe bilder fra løpet.

GPS'n hans stoppet på 64,5 kilometer, betydelig kortere enn de 90 kilometerne arrangøren opererer med. Det viser bare enda tydeligere hvor tøff traséen er når vinnertiden er godt over 9 timer, og en sterk ultraløper som Ragnar bruker over 14 timer. Det viser nok også at Ragnar behersker vegløping bedre enn villterreng. Seks av de 23 deltagerne fullførte på under 24 timer i år, mens 21 av 40 klarte det i fjor da løypa visstnok var litt kortere. Mange av deltagerne valgte å overnatte underveis, 12 fullførte, 11 brøt løpet.

Nærmest Hallgeir kom Ove Maske fra Ranheim, som holdt følge med vinneren til det 6.fjellet (Blåberga), men derfra måtte se seg fraløpt med 15 minutter.Imponerende løping av to åpenbart fjellvante løpere. Det var ikke like enkelt for alle andre.

Ragnar Nygård la ut denne på Facebook søndag kveld:
Dette var noe tøffere enn jeg hadde forventet. Løypa var nok bare 65 km, men det gikk stort sett rett opp eller rett ned. 2 lengre transportetapper som gikk over svært våt myr. Bortsett fra at løypa var livsfarlig(jeg tror aldri jeg har vært så redd) til tider(noe arrangøren har lovet å gjøre noe med før neste års løp) var arrangementet veldig bra. Løypa var meget godt merket. Været var dessverre elendig. Regn, snø, vind og skodde var noe av det vi måtte stri med. Resten av historien kommer i bloggen min en av de nærmeste dagene.

Se løypa i Garmin Connect: 64,58 km og 4.531 høydemeter