Arrangører og deltakere fikk testet både formen og arrangementet grundig da terrengløpet Hauernløpet gikk i vann og søle. I en av motbakkene rant det en bekk som gjorde at løperne måtte vasse til knes motstrøms for å komme seg opp. I tillegg hadde vinden i løpet av natten veltet to trær over løypa. Men det er jo ikke terrengløp for ingenting og alle som kom i mål fortalte med entusiasme om utfordringene underveis.

Arrangøren forteller til Kondis at alt gikk på skinner og at de sitter igjen med en svært god erfaring:

– Fredag måtte vi stenge påmeldingen tidligere enn planlagt fordi vi passerte 200 påmeldte. Alltid noen som ikke dukker opp, men i disse coronatider valgte vi å ikke ta noen sjanser. Derfor hadde vi heller ingen etteranmelding, selv om det ville gitt enda flere startende.  Totalt i år endte vi da på 209 påmeldte, 177 startende fordelt på 121 på Hauernløpet på tid, 25 i trimklassen på Hauernløpet og 31 på første offisielle HauernUltra.

Hauernløpet ble arrangert for første gang som en del av Hauerntrippelen i 2018.Løpet er 18 km på en god blanding av grusvei og sti gjennom nydelige områder i Drammensmarka. HauernUltra tar denne løypen tre ganger. Start og mål er på Spiralen i Drammen.

Hauernløpet avsluttet årets Hauerntrippel bestående av ski, sykkel og løp.

Arrangørene kan også nevne at de for å redusere smittefare droppet både premieutdeling, resultatlister i målområdet og tradisjonen med lapskaus i mål til alle deltakerne:

– På drikkestasjonene hadde alle munnbind og hansker og ingen løpere fikk forsyne seg selv. Allikevel virket alle veldig fornøyde og lykkelige over endelig å kunne løpe med startnummer på brystet igjen!

Alle resultater fra Hauernløpet med ultra.

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957