Den tidligere beste norske prestasjonen hadde Sondre Nordstad Moen da han ble nummer 13 i fjor. Nå kom Henrik Ingebrigtsen to plasser høyere opp på resultatlista etter et veldisponert løp. Henrik åpna litt forsiktig, men lå bra med i ei gruppe et stykke bak teten. Han henta blant annet inn årets nordiske mester, Napoleon Solomon, som til slutt ble nummer 23 som nest beste nordiske løper.

– Et kanonløp av Henrik, nesten ikke til å tro, uttalte far og trener Gjert Ingebrigtsen til Stavanger Aftenblad etter løpet.

Sportssjef Håvard Tjørhom var like fornøyd og mente det var en vanvittig flott prestasjon. Også Henrik sjøl var veldig tilfreds etter comebacket:

– Jeg fikk egentlig løpet som jeg ville, kjente jeg var sterk, fløt på store mengde grunntrening og måtte aldri i kjelleren, fortalte Henrik til Aftenbladet.

Tyrkisk seier
Fram til vinneren, Kaan Kigen Özbilen fra Tyrkia, var det 34 sekunder. Özbilen, som opprinnelig kommer fra Kenya, er samme mann som mista europarekorden på maraton da Sondre Nordstad Moen løp på 2.05.48 sist helg.

Adel Mechaal fra Spania ble nummer to etter å ha gjort mye av drajobben underveis. Mechaal ble nummer fire på 1500 meteren i VM sist sommer, bak Filip Ingebrigtsen, og han har et stort register hva distanser angår. Andrew Butchart fra Storbritannia rykke opp en plass fra i fjor og tok bronsemedaljen.

God norsk laginnsats
Nest best av de norske ble Tom Erling Kårbø som ble nummer 31. Videre fulgte Marius Vedvik på en 39. plass, Ferdinand Kvan Edman på en 52. plass og Eivind Øygard på en 57. plass. Til sammen gav det en sjuendeplass i lagkonkurransen, ett fattig plassifferpoeng bak Danmark. Sverige kom på tiendeplass, mens Tyrkia ikke overraskende vant.

Den norsk laginnsatsen var ca. så god som en kunne håpe på da alle leverte løp opp mot det en kunne forvente. Men Henrik Ingebrigtsen viste igjen sin evne til å overskride forventningene. Etter et stort kirurgisk inngrep i sommer og med bare to-tre måneder med løpetrening bak seg, var han like bak den europeiske eliten. Det viser hvilket konkurransemenneske han er, og det er bare å krysse fingrene for at han får en skadefri 2018-sesong.

Forhåndsomtale: To forfall, men gode norske medaljemuligheter i EM​