Ida Waldal gjorde seg virkelig bemerka som motbakkeløper da hun i fjor vant juniorklassen i Vertikal Kilometer i VM i Skyrace. Ja, ikke nok med det, to dager etterpå gikk hun også til topps i det lengre opp-og-ned-løpet. I årets norske mesterskap i motbakkeløp hadde hun best tid av samtlige, men uforståelig nok måtte hun nøye seg med å bli juniormester.

I EM var Ida Waldal 28 sekunder foran italienske Axelle Vicardi som kom på andreplass. Det skal sies at ikke mer enn 14 jenter fordelt på seks nasjoner fullførte i juniorklassen for jenter – uten at det forringer prestasjonen til Ida Waldal. Til friidrett.no fortalte hun følgende om løpet sitt:

– Det ble et litt rart løp. Jeg løp stort sett jevnt og kontrollert, og visste ikke nøyaktig hvor målet var før jeg plutselig var i mål. Jeg så et skilt om at det var 500 meter igjen, men visste ikke helt hvordan terrenget var mot slutten. Om det var bratt eller litt flatere.

Ingen norske stilte i juniorklassen for menn som ble vunnet av tyske Lukas Ehrle. Annie Bersagel var best av den norske kvartetten i kvinner senior med en 15. plass, mens de tre andre plasserte seg som nummer 29, 35 og 37. Seieren gikk til den sveitsiske favoritten Maude Mathys, et drøyt halvminutt for motbakkelegenden, Andrea Mayr fra Østerrike.

I herrer senior ble det italiensk gull til Cesare Maestri. Stian Dahl-Sommerseth var mindre enn 2 minutter bak på 13. plass. Halfdan-Emil Færø ble nest best av de norske med 18. plass.

EM i fjelløp fortsetter med lengre løp som går både opp og ned lørdag og søndag. Her er tidsskjemaet.

Kvinnelaget-motbakke.jpgDet norske kvinnelaget der vi ser fra venstre: Ingvild Sangesland, Annie Bersagel, Nora Markhus og Anita Lilleskare. (Foto: Daniel Kvalvik)