Det konkurreres i tre aldersklasser i dette mesterskapet, og Ida Waldal var ikke bare best av de yngste, men hun løp også fortere enn alle de eldre jentene. Hun brukte 47.08 på å forsere de 1000 høydemeterne og var nesten 7 minutter foran jente nummer to i klassen. Hun slo også løyperekorden i U18-klassen med 4,5 minutter.

– Det var et veldig artig løp med ei fin løype og god stemning med mange folk som heia inn mot mål. Jeg prøvde å gjøre mitt beste, men var litt overraska over hvor godt resultatet ble, fortalte Ida Waldal til arrangøren etter målgang. Ida er fra Hommelvik er en allsidig kondisjonsutøver som også driver med langrenn.

Kasper Fosser, som er regjerende verdensmester på langdistansen i orientering, var bare 13 sekunder bak den spanske vinneren i U23-klassen. Kasper brukte 36.49 på den 3,5 km lange løypa med 1000 høydemeter stigning, og det var den nest beste tida av alle deltakeren. Løypekorden i denne traseen er på 34.53, og ble satt av Daniel Osanz som er samme mann som nå slo Kasper.

Kasper-Fosser-maal-foto-Discover-Abruzzo.jpgKasper Fosser gir gjernet inn mot mål etter at 1000 høydemeter er forsert på 3,5 km. (Foto: Discover Abruzzo)

Den tredje norske medaljen gikk til Trym Dalset Lødøen som tok bronse i U20-klassen. Han løp på 42.07 og var 1,5 minutt bak sølvvinneren og 3,5 minutt bak gullvinneren.

I alt deltok åtte norske løpere på Vertikalen. Mesterskapet fortsetter med et lengre opp-og-ned-løp på søndag. Der løper de to eldste klassene 23 km med 2369 hm opp og ned, mens yngste klasse vil løpe ei noe kortere løype.

Trym-Dalset-Loedoeend-foto-Discover-Abruzzo.jpgTrym Dalset Lødøen sikra seg bronse i U20-årsklassen. (Foto: Discover Abruzzo)