Trening er sunt for både kropp og sjel, og det er lurt å få gode vaner som barn. Det vil man ha utbytte av resten av livet, men det er viktig at disse vanene er lystbetonte og gøy. Det er ikke alle barn som er glade konkurranse idrett, så gi barna dine en mulighet til å være fysisk aktiv utenfor organisert idrett. Jeg vil her komme med noen tips som kan hjelpe deg som foreldre til å få aktive barn.

  1. Tenk utradisjonelt: Det er ikke bare fotball og håndball som er gode aktiviteter for småskolebarna. Selv har jeg hatt 3 barn gjennom denne tiden og ingen av de har hatt den gode opplevelsen ved å spille fotball. Her er det viktig at vi lytter til barna våre og gir de muligheter til å finne en aktivitet de liker og synes er gøy. Mestringsfølelse er vel en av de viktigste faktorene for at både barn og voksne synes noe er gøy.
  2. Dersom du som foreldre er med barna dine på leken/aktiviteten synes de det er ekstra gøy. Lek med barn kan ofte være vel så bra trening for oss voksne som å trene på et helsestudio eller gjøre vår trening på egenhånd. Har du prøvd å følge en 4 årings aktivitet gjennom en hel dag? Ja da skal jeg hilse deg og si at en får nok trening.
  3. Minst mulig tid foran TV, data o.l Ekspertene mener at barn ikke bør være foran skjermen mer enn to timer hver dag. Dette inkluderer tv-titting, surfing på internett og tv-spill. Realiteten er dessverre at mange barn sitter opp mot fire timer foran skjermen hver eneste dag. Pass på at ikke ditt barn sitter så mye stille foran en skjerm! Lav klare regler for dette, og tenk over hvordan du selv bruker tid foran TV, PC og i mobil. Barna våre arver gjerne våre uvaner og vaner.

Les hele artikkelen her