M_300mH_Jakob_Ingebrigtsen_gesten.pngJakob Ingebrigtsen med seiersgester på store deler av oppløpet søndag.

16-åringen distanserte de to nærmeste franske konkurrentene og vant på måten vi allerede er blitt vant med å se. Tilbake til sølvmedaljør Alexis Phelut ble avstanden likevel nær fire sekunder.

Jakob løp godt under VM-kravet på 3000 m hinder med tiden 8.26,81 i Belgia 8. juli, men familien Ingbrigtsen har foreløpig ikke blitt enig om han skal delta eller ikke.

Thomas Jefferson Byrkjeland, IK Tjalve løp også et sterkt hinderløp, men måtte se seg knepent slått i kampen om 4. plassen og endte på 5. med 9.00.43.

5000m finale kvinner

Christine Næss (til. v) og Stine Wangberg på hver sin kant i starfeltet i italienske Grossseto.

I 5000 m-finalen for kvinner slet både Stine Wangberg fra Varteig IL og Christine Næss fra Asker SK bakerst i feltet og ble til slutt nr. 11. og 12 med hhv.18.06.15 og 18.38.37.

Både Christine Næss og Stine Wangberg sliter etter hvert med farten og faller bakerst i feltet. (Foto: Arne Dag Myking)

Christine Næss fikk et dårlig utgangspunkt for løpet sitt. Hun fikk dagen før beskjed om et dødsfall i nærmeste bekjentskapskrets og løper derfor med sørgebind.  (Foto: Arne Dag Myking)

Stine Wangberg kollapser helt etter målpassering i det harde løpet i sterk varme, og hun må til slutt bæres bort.  (Foto: Arne Dag Myking)

Forhåndsomtale av U20-EM i friidrett: U20-EM starter i dag
Reportasje fredag: Jakob Ingebrigtsen lekte seg videre på 1500 m i Grosseto
Reportasje lørdag: Fra fall til gull for Jakob Ingebrigtsen lørdag