Ved utgangen av nest siste sving på 1500 m-finalen gikk favoritten rett i bakken etter angivelig å ha blitt klippet ned bakfra. Selv om Sandnes-gutten var lynraskt opp igjen var han sjanseløs på oppløpet og måtte nøye seg med 8. plassen, to plasser bak Thomas Jefferson Byrkjeland som ble beste norske i finalen som ble et typisk mesterskapsløp. Britiske Jake Heyward vant på 3.56.73, sekundet foran IK Tjalve-løperen og to foran en skrubbsåret Ingebrigtsen.

Thomas Jefferson Byrkjeland  (midt i bildet) spurter inn til 6. plass på 1500 m mens Jakob Ingebrigtsen (helt til venstre) har kommet seg på beina igjen og rekker å passere fire løpere etter fallet 100 m tidligere.

To og en halv time senere stilte en plastret Jakob Ingebrigtsen opp på 5000 m som enda større favoritt sammen med klubbkameraten i Sandenes IL, Narve Gilje Nordås. De to norske lå lenge bakerst i det 12. mann store feltet, men da det var 400 meter igjen viste minstebror Ingebrigtsen hvem som var størst på den blå tartanen i italienske Grosetto. Gullet ble sikret med tre sekunders margin til spanske Triku Novales på tiden 14.41.67. Narve Gilje Nordås ble 10. mann på 15.16.29 etter å ha vært med i det samlede feltet helt til farten ble skrudd opp og fire mann skilte seg ut to runder før mål.

Jakob Ingebrigtsen tok ingen sjanser på sisterunden som ble gjort unna på 54 sekunder!

Karoline Skauen fra Sarpsborg ble beste norske i finalen på 3000 m for kvinner med 9. plass på 9.43.91. Ingvild Myking fra IL Gneist kom inn på 16. plass med 10.13.76, mens den tredje norske, Camilla Ziesler fra Sandnes IL, måtte bryte finalen.

Fra 3000 m finalen for kvinner mens feltet ennå er godt samlet med Karoline Skauen midt i bildet.

Forhåndsomtale av U20-EM i friidrett: U20-EM starter i dag:
Reportasje fredag: Jakob Ingebrigtsen lekte seg videre på 1500 m i Grosseto