I pressemeldinga fra Hytteplanmila heter det: 

"Filip og Jakob Ingebrigtsen kommer for å løpe Hytteplanmila. Den ni år gamle løyperekorden til Sondre Nordstad Moen på 28:50 lever farlig, lørdag 20. oktober." 

Det er likevel på ingen måte gitt at løyperekorden til Sondre Nordstad Moen vil bli slått, men er Jakob Ingebrigtsen i tilnærmelsesvis like god form som da han vant 5000 meteren i EM, så bør muligheten for løyperekord være god.

Den norske rekorden på 10 km gateløp, som også innehas av Sondre Nordstad Moen, er atskillig verre. Den er på 27.55 og ble satt i Praha for et drøyt år siden. Da hadde imidlertid Sondre drahjelp av en rekke enda bedre østafrikanske løpere, og noen drahjelp til ei tid under 28 minutter kan nok verken Filip eller Jakob regne med - med mindre en av dem ofrer seg og drar den andre. 

Henrik Ingebrigtsen vil allerede ha reist til USA på treningsopphold så han vil ikke delta i Hytteplanmila. De to yngre brødrene skal også dit, men reiser seinere.  

– De løper dette løpet mest fordi det passer på vei til USA-flyet, uttalte far og trener Gjert Ingebrigtsen til VG.

- De skal utfordres på noe de ikke pleier å gjøre. De har løpt terrengløp tidligere, men Filip har ikke løpt terrengløp på lang tid, er Ingebrigtsen senior sitert på i Rogalands Avis

– Større enn dette kunne vi ikke fått. Vi gleder oss veldig, sier løpsleder Jon Anders Kvisgaard i til Rogalands Avis. Pengebonusen for løyperekord er på 15 000 kroner.  

Hytteplanmila bruker årvisst å gi mange sterke tider, og Karoline Bjerkeli Grøvdal har rekorden i kvinneklassen. Den er så sterk som 31.25 og ble satt i fjor. Hun har vunnet løpet seks år på rad og er påmeldt i år også. Sannsynligheten for at det blir meget høyt nivå i både kvinne- og herreklassen, er med andre ord stor. 

Hytteplanmila er fulltegna, men det er mulig å omregistrere navn, så dersom en kjenner noen som er påmeldt, men ikke kan stille, kan det likevel bli mulighet til å være med. 


Reportasje fra Hytteplanmila 2017

Hytteplanmilas heimeside

herrevinner_hytteplanmila_25P5228_640.jpg
Okubamichael Fissehatsion vant på 29.08 i fjor. Med to av Ingebrigtsen-gutta på startstreken må han antakelig løpe en god del fortere om han skal vinne i år. (Foto: Per Inge Østmoen) 
 
hytteplanmila_damevinner_25P5308.jpg
Karoline Bjerkeli Grøvdal kan fort ta sin sjuende strake seier i Hytteplanmila. (Foto: Per Inge Østmoen)