5000 m-finalen gikk i en 560 meters rundløype i Zürich sentrum, og med krappe og doserte svinger ble det litt forskjellig fra et vanlig baneløp. Karoline Bjerkeli Grøvdal hang med teten på den første kilometeren som gikk så fort som 2.50. Så slapp hun seg tilbake som hun har gjort på flere løp i det siste, men med en brukbar avslutning klarte hun å snike seg under 15 minutter – med 9 hundredelers margin.

– Det var et morsomt og annerledes løp, men også et veldig hardt løp. Jeg hadde blodsmak i munnen da jeg kom i mål. Det var en annen måte å bli sliten på, og spesielt var det tungt i den ene svingen der det gikk slakt oppover et stykke. Der var det tungt på de siste rundene, fortalte hun til NRK etter løpet. Alt i alt var hun godt fornøyd med løpet og opplevelsen.

– Jeg er fornøyd, og åttendeplasss i Diamond League-finalen er ganske bra. Jeg følte jeg gjorde det jeg kunne gjøre og var ikke så langt bak. I dag var jeg litt tøffere i starten, så jeg synes egentlig det var et bra løp, fortalte Karoline som tenker å springe 5000 m også i NM i Kristiansand på fredag.

– Jeg har lyst til å springe et bra løp der og være med i kampen om kongepokalen. Det henger jo litt høyt i et NM, fortalte hun til NRK.

Løpet i Zürich ble vunnet av Francine Nyansabo fra Burundi på 14.28,98, knappe sekundet foran kenyanske Hellen Obiri.

14:59.80 14:59.80

Herreklassen ble vunnet av etiopiske Berihu Aregawi som løp på 12.58,65. Aregawi er mannen som utfordra Jakob Ingebrigtsen på 3000 meteren i Diamond League-stevnet i Lausanne. Da ble Aregawi spurta ned av Ingebrigtsen mens han nå vant med nesten 3 sekunder.

Del to av Diamond League-finalen går i morgen. Da skal det løpes inne på Letzigrund stadion med Jakob Ingebrigtsen som en av favorittene på 1500 m. Han møter sterke løpere som Timothy Cheruiyot og Stewart McSweyn.