Gateløpet 10K Facsa Castelló i Spania markedsfører løypen som en rekordløype, og løpet har også blitt stadig mer populært. Noen av våre beste langdistanseløpere deltok her for å teste formen nå på vinteren. I tillegg til Karoline Bjerkeli Grøvdal deltok også Zerei Kbrom Mezngi, Sondre N. Moen og Ibrahim Buras.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp i mål som 8. kvinne, og tiden ble sterke 31:00. Hun har en personlig bestetid på distansen på 30:32 fra Hytteplanmila i 2020. I fjor høst tok hun en suveren seier i EM terrengløp, så det var nå spennende å se om hennes bestetider på gateløp kunne ryke. Europarekorden til Eilish McColgan på 30:19 var også nevnt her.

Løpet til Karoline Bjerkeli Grøvdal i Castelló var jevnt, hun passerte 5 km på 15:32, så hun hadde en hårfin negativ splitt på løpet sitt.

Zerei Kbrom Mezngi har den norske rekorden på 10 km gateløp på 27:39 fra Valencia i 2021. Hans siste løp var maraton i Fukuoka i desember, der han brøt. I det samme løpet tok Sondre N. Moen OL-kravet på maraton.

I Castelló løp Zerei Kbrom Mezngi inn på tiden 28:06, som her ga en 14 plass. Sondre N-Moen fulgte på plassen bak ham med tiden 28:23.

Sondre hadde en sterk passeringstid halvveis på 13:49 og en 5. plass, men måtte bruke 45 sekunder mere på de siste 5 kilometrene.

Ibrahim Buras løp i mål rett bak disse to, til tiden 28:59.

Kristian Ulriksen løp inn til 32:30. Abdullahi Rabi Dahir står oppført i resultatlisten uten tid, men vi vet ikke om han brøt eller bare ikke stilte til start. Også brødreparet Simen og Per August Halle Haugen står på resultatlisten uten tid.

10 2071 JEPKEMBOI, NELVIN 31:13

Faith Chepkoech fra Kenya ble beste kvinne. (Foto: arrangørens FB-side)

Herrevinner_2.JPG
Tadesse Worku fra Etiopia ble beste mann på tiden 27:02. (Foto: arrangørens FB-side)

Starten_2.JPGStarten.  (Foto: arrangørens FB-side)