Djupadalten er på 9,3 km og går på en blanding av asfalt og grus. Etter en nokså flat første halvdel bærer det opp i Djupadalen med merkbare bakker både oppover og nedover. De fleste vil bruke noe mindre tid enn på en flat 10 km, men løypa i Djupadalten er såpass krevende at det ikke dreier seg om så veldig stor forskjell. 

Skeisdalten på 3,8 km har ei langt flatere og slik sett lettere løype. 

Sjøl om Djupadalten primært er et mosjonsløp der vanlige trimmere er hovedmålgruppa, har det opp gjennom tidene også deltatt mange kjente løpere. Arrangøren har lagt ut en oversikt over vinnerne av Djupadalten de siste 31 åra, og på damesida finner vi storheter som Susanne Wigene, Bente Landøy, Pernilla Epland, Kristine Lande Dommersnes, Veslemøy og Anne Margrethe Hausken. Best vinnertid har Susanne Wigene med 31.39 fra 2013.

Djupadalten-vinnere-kvinner.jpg

På herresida er det så å si bare kjente løpere som har gått til topps. Løyperekorden har Urige Buta på 27.36 satt i 2009. Buta kan skilte med hele seks seire. En annen storløper fra Haugesund, Karl Johan Rasmussen, står bokført med tre førsteplasser, mens Ørjan Grønnevig har vunnet fire ganger. Jostein Helgeland og Roy Kaldheim har tre førteplasser, mens Mats Hauge gikk til topps både i fjor og i forfjor. 

Djupadalten-vinnere-menn.jpg

Så langt er 568 løpere påmeldt årets løp. 393 av dem er meldt på Djupadalten, 67 Skeisdalten og 108 den 770 meter lange Minidalten. Løpet går lørdag 22. oktober, og fremdeles er det mulig å melde seg på. Kondis-medlemmer får 40 kroner i rabatt på påmeldingen. 

IMG_1033.jpg
Kristine Lande Dommersnes har vunnet Djupadalten tre av de siste fire åra, og hun er også påmeldt i år. (Foto: arrangøren)