Familien Ingebrigtsen skiller seg ut fra familier flest på flere måter. Med en søskenflokk på sju er de en usedvanlig stor familie målt i antall. Så langt har også tre dem av stått fram som usedvanlig gode løpere. Henrik og Filip har allerede dokumentert internasjonalt nivå, og 15 år gamle Jakob har satt en rekke aldersverdensrekorder. 

To av de seks brødrene, Kristoffer og Martin, la opp satsinga i tenåra. 

– Det var eg som byrja å springe, og så hang Henrik seg på. Men det vart for seriøst for meg, uttaler Kristoffer til NRK i forkant av at serien starter. 

Yngstemann, William, kom til verden i 2013, mens serien ble laga, og det gjenstår enda å se om han vil følge i brødrenes fotspor. Ni år gamle Ingrid går imidlertid bare rundt og venter på at Gjert også skal begynne å trene  henne. 

Første episode går torsdag 17. mars kl. 19.45. Fem av de seks episodene vil gå nå i mars og april, mens den sjette vil komme i forbindelse med OL i Rio. 

Familien_Ingebrigtsen_IMG_2518.jpgFamilien Ingebrigtsen består av mor, far, seks brødre og Ingrid. I NRK-serien blir vi bedre kjent med dem alle. (Foto: Skofteland Film / NRK)Gutane_IMG_2574.jpg
Filip, Jakob og Henrik Ingebrigtsen har satt seg klare mål og er villige til å gjøre det som skal til for å nå dem. (Foto: Skofteland Film / NRK)

Gjert_Tone_Ingebrigtsen_IMG_2762.jpg
I tillegg til å være far og mor, er Gjert trener og Tone støtteapparat på så mange vis. (Foto: Skofteland Film / NRK)