Helterennet er et klassisk skirenn ved foten av Hardangervidda. Rennet er et av tre arrangement i regi av Telemarkhelten (HelteRennet, HelteRittet og HelteLøpet)

- Telemarkhelten ønsker med sine arrangement å hedre noen av rikets største krigshelter og har bl.a. Joakim Rønneberg og Gunnar "Kjakan" Sønsteby som æreshelter. 
De hadde lokal tilknytning og var alle glad i idrett. Våre traseer krysser flere av stedene disse heltene søkte dekning eller brukte som fluktruter, sier arrangøren. 
 
Alt fra eliteløpere og verdenscupdeltakere til barnefamilier og aktive kolleger stiller i løypene. Den lengste traseen er på hele 42 km, mens den korteste er på noen få kilometer. Over 200 frivillige stiller opp for å gjøre dette til en stor folkefest. 
 
Snøen smelter mange steder i landet nå, men på Rauland er den fremdeles stabil. De mektige fjellene og de lave bjørketrærne sier at vi befinner oss langt til fjells. De mer eller mindre diskre hyttefeltene med stavlaft-teknikk og torv på taket vitner om et attraktivt fristed for mange utenbygds, skriver arrangøren i en pressemelding. 

Svein Olav Vaa-6633.jpg
Foto: Svein Olav Vaa