Maratona Fx santander2020final.pngFunchal Maraton - eller Maratona do Funchal - ble arrangert 19. januar med ca 700 deltakere totalt på maraton, halvmaraton og 8 km. Deltakerne kom fra 48 nasjoner. Fra Norge finner vi fem løpere i resultatlistene på maratondistansen.

Raskest av de norske løperne var Marius Nakkeid fra Romerike Ultraløperklubb som kom på 8. plass i herreklassen med tiden 2:58:58. Det holdt til 2. plass i M40-44. Marius kunne også glede seg over at kona Barbro fullførte sitt 10. maratonløp på en fin 11. plass i kvinneklassen.

Det ble også en norsk klasseseier, til Helge Fuglseth fra Ålesund FIK. Kondis sin lokalredaktør for Møre og Romsdal vant M70 overlegent med tiden 3:54:11. For et halvt år siden løp han sin maraton nr. 200Kondis.no-reporter løp sitt maratonløp nr. 200 i Hornindal, 70 år i dag

Helge Fuglseth dagen før dagen. (Privat foto)

Maraton - løpsrapport fra Madeira Funchal 19. januar 2020

Marius langs landeveien på Madeira. (Privat foto)

Vi hentet startnummer dagen i forveien og avtalte med arrangøren at det var mulig å legge ut egne drikkeflasker på drikkestasjonene, noe som var hensiktsmessig i det varme klimaet. Ca. 25 grader ved løpets slutt. Deretter var det obligatorisk pastaparty på en italiensk restaurant, og i goodiebagen var sportsdrikke byttet ut med madeira (fornuftig).

Maratonløpet startet 08:30 og det var 255 til start - inkludert 5 nordmenn - hvorav jeg hadde med kona Barbro Lindkvam. Hun var pådriveren til dette løpet, hun fullførte sitt 10. maratonløp.

Vi løp fire runder i småkuperte sløyfer a 4 km hver vei med 180 graders sving med enkel underholdning i den ene enden av sløyfa. Det var fine brede veier, men noen brosteinspartier i siste del av løypa i gamlebyen. Halvmaratonløperne startet 1,5 time senere og blandet seg etter hvert med 42 km-løperne.

Løpet startet for alvor for meg ved 35/36 km. Splitt-tidene ble noe drøyere etterhvert, men jeg klarte å få kroppen over målstreken rett under 3 timer`n.  Fornøyd med å bli nummer 9 totalt (8 i herreklassen)  og 2. plass i klasse M40-44.

Det var grei bevertning og service i etterkant, samt nydelig sommervær.