Helge Johan Fuglseth er ikke av de som rager høyest i terrenget, men bena går fortere og kondisjonen er bedre enn for jevnaldrende flest, og han har utallige seire på maratonløp siden debuten i Oslo 1984 (2:51:53). Persen er forøvrig på 2:40:47 året etter i Oslo Maraton.

For tre dager siden - lørdag 27. juli - løp Helge sin maraton nummer 200 i Hornindalsvatnet maraton, og skrev reportasje på kondis.no etterpå. Det siste har han bidratt med på et utall av løp, løp der han gjerne har deltatt selv, og svært ofte vunnet klassen sin. Helge (70 år i dag) er lokalredaktør for Kondis Møre & Romsdal i suverent samarbeid med en av våre yngste reportere, Martin Hauge-Nilsen (33). 

Helge_Fuglseth_Svein_Rune_Johannessen_etter_målgang.jpg
Helge med passende startnummer - 200 - etter målgang på sin 200. maratonløp i Hornindal 27. juli. Her er han sammen med løpekameraten Svein Rune Johannsessen. Ofte løper de sammen fra start til mål, det gjorde de også i Hornindalosvatnet maratron der de klokket inn på 3:53:44. (Foto fra Johannessens facebookside)

200 løpte maratonløp ble market med et veterantreff på Raftevolds Hotel i Hornindal etter Hornindalsvatnet mararon, der også Harald Krøvel var tilstede. Harald fra Åndalsnes løp sin maraton nummer 200 i Paris 14. april, og disse karene er nesten jevngamle: Om en  uke, 6. august, fyller Harald Krøvel 70 år. Harald og Helge er den 23. og 24. norske som oppnår å fullføre 200 maratonløp. Komplett liste finner du på 100-klubben

Harald_Krøvel_Helge_Fuglseth.jpg
Harald Krøvel og Helge Johan Fuglseth på veterantreffet der 200-jubuileumene ble markert. (Foto: Svein Rune Johannsessen)

Initiativtagerne som ønsker masse folk på Kondistreninga Ålesund: Per Jan Helset, Helge Fuglseth, Angelique Helset, Jan Ketil Vinnes og Svein Arne Myhre(leder).
Helge er også en av initiativtagerne til Kondistreninga Ålesund som hadde sin første trening 20. juni i år, og som allerede har 113 medlemmer. De øvrige på bildet er Per Jan Helset, Angelique Helset, Jan Ketil Vinnes og Svein Arne Myhre.

Se også:  Jon Hendens minnepris for 2015 tildelt Helge Fuglseth