(Tekst: Tom Roger Johansen, foto: Arne Dag Myking.)

Fjorårsvinneren Stian Øvergaard Aarvik fra Gneist åpnet tøft og ledet med 4 sekunder halvveis. Men derfra og opp handlet alt om "Stoltzekongen" Torbjørn Ludvigsen. For ved trappene minuttet før målgang hadde Varegg-løperen hentet inn forspranget og fått en ledelse på hele 12 sekunder. Og på det siste minuttet opp til mål ble forspranget økt med ytterligere 11 sekunder da Ludvigsen ble klokket inn på 8.02, den 3. beste tiden Stoltzens 40. årige historie. De to beste har han fra før.

- Veldig fornøyd med dagens seier. Det gjorde at det ble en bra avslutning på en ellers litt tung sesong. Var vel ikke de beste forholdene i dag, så håpet om pers var sjanseløst. Nå er det igang med vintertreningen på mandag.

Stian Øvergaard Aarvik holdt unna for den sterke avslutningen til Joel Dyrhovden i kampen om 2. plassen med 4 sekunder. Disse to løperne hadde vidt forskjellig utvikling i løpet, Gneistgutten hadde 18 sekunder til gode halvveis. Vertikal-løper Stian Angermund-Vik havnet akkurat utenfor pallen denne gang.

Det var en skuffet Stian Øvergaard Aarvik i dag

- Lite som stemte, sånn er det bare av og til. Kjipt det skulle skje i dag. Åpnet trolig litt for tøft siden forholdene var som de var. Ga litt opp på slutten når jeg merket kroppen ikke spilte på lag. Men det kommer flere muligheter seinere. 

Henrik Ingebrigtsen nådde ikke helt opp i år, rapportene tyder på feil valg av skotøy for løperen som hadde "parkert" hele feltet selv på "sparebluss" om det hadde vært snakk om rundbane og piggsko. 

Langt jevnere i kvinneklassen. Her var det lite som skilte de to beste oppover "kleivane" Og kanskje var det helt greit at "gigantene" innen motbakkeløping, Karoline Holsen Kyte fra Førde og Eli Anne Dvergsdal fra Varegg delte seieren. Begge ble klokket inn på 10.34. Uten fotoceller ved start/mål ville det vært tøvete å benytte tideler. 

Både Dvergsdal og Kyte syntes det var greit med delt førsteplass.

- Vi har begge vært gjennom skadeperioder og kommet tilbake, helt greit at vi delte seieren i dag. Fikk ikke sekundering oppover, det var bare å holde god flyt og jobbe oppover.

- Hadde et fall på siste halvdel, så jeg var litt spent på hvordan det skulle slå ut da jeg fikk høre at Karoline lå likt med meg halvveis. Det var virkelig 90 spennende sekunder da jeg lå og ventet.  


Karoline Holsen Kyte var godt fornøyd med dagens løp:

- Det var likt for alle i dag, selv om løypen var blitt både våt og glatt.

- Dessuten var det kjempegøy at det ble likt. For min del gikk det mye tyngre i år, så formen er nok ikke helt tilbake. Men har merket framgang hele tiden siden jeg startet opp igjen. 

- Fikk en liten sekundering underveis det jeg fikk høre det var veldig jevnt, så det var bare å kjøre på helt inn.


Anita Iversen Lilleskare fra BFG Bergen løpeklubb tok den 3.plassen 14 sekunder bak duoen.

3J6A4479_960.jpg
Pallen herrer

Resultater topp 10 herrer

Plass Fornavn Etternavn Klubb Tid
1 Thorbjørn Ludvigsen Varegg IL 08:02
2 Stian Øvergaard Aarvik Gneist 08:25
3 Joel Dyrhovden Samnanger IL 08:29
4 Stian Angermund-Vik Varegg IL 08:31
5 Lars Erik Skjervheim Proaktiv 08:38
6 Vegard Westergård Varegg IL 08:41
7 Gustav Iden Proaktiv 08:47
8 Per-Christian Grieg Varegg IL 08:47
9 Espen Roll Karlsen Gneist 08:55
10 Aleksander Claussen Team Claussen/Il Jutul 08:57


3J6A4452_960.jpg
Pallen kvinner

Resultater topp 10 kvinner

Plass Fornavn Etternavn Klubb Tid
1 Eli Anne Dvergsdal Varegg IL 10:34
1 Karoline Holsen Kyte Førde IL 10:34
3 Anita Iversen Lilleskare Bergen Løpeklubb 10:48
4 May Britt Buer Gular 10:56
5 Karoline Finne Tjalve IK 10:59
6 Anna Hanstveit Mjøsdalen 11:09
7 Emma Hanstveit Mjøsdalen 11:10
8 Tine Alfstad Olsen Viking T & IF 11:18
9 Emma Julie Dyrhovden Framo BIL 11:24
10 Andrine BENJAMINSEN Tidsbanken AS 11:31

Alle resultater