Det er ei tøff løype deltagerne i North Downs Way skal gjennom. Løypa langs den gamle pilgrimsleden sør for London byr på 3025 høydemeter, og 80 % av løypa går på stier. Før årets løp var rekorden i kvinneklassen 20:10:39, og selv om årets vinner (Sally Ford) løp på fantastiske 19:20:40, var det en veldig sterk prestasjon Mari Mauland leverte med 3. plass og 21:17:56. Kun 11 herreløpere hadde bedre tid.

Mari_Maustad_NWD100.jpgMari hadde stort sett herreløpere rundt seg i konkurransen (foto: Arrangøren,Stuart March).

- 100 miles done. 21.24.37, 3rd lady, 13th overall. Navigation issues + painful knee slowed me down after Detling, skriver Mari på Facebook etter løpet der hun også la ut bildet av finisherbeltespenna.  Før hun fikk kneplagene som hemmet henne siste tredelen av løpet lå hun på en klar 2. plass i kvinneklassen. Hun hadde også en dum feilløping med bare 10 km igjen, men slik er det ofte i terrengultraløp. Uansett var dette er bra søknad om å bli vurdert til neste VM i terrengultra - noe Mari tidligere i år har uttalt som et av sine mål.

Også Ninette Banoun løp sterkt og ble nummer fire av de 25 kvinnene som klarte tidsgrensen på 30 timer. Ninette løp på 23:06:09. - På forhånd var målet kun å fullføre slik at jeg har et "lodd" til trekningen av Western States, det løpet har jeg virkelig lyst til å være med på, sa Ninette før løpet. Etter løpet var hun selvsagt godt fornøyd: - Jeg har slitt med foten i det siste og var svært overrasket over at det lot seg gjøre å gjennomføre NWD100 slik jeg har hatt det de tre siste ukene.

Konkurransen NWD100 er et av mange arrangementer i Centurion Running serien, og løpet var fulltegnet lang tid i forveien. Av 218 startende var det 137 som klarte tidsgrensen på 30 timer; 25 kvinner og 112 menn.