Alle foto: Janne Slorafoss

Morten Brænd.jpgMorten Brænd fullførte Krystallmarsjen for 41. gang hjemme på Magnor, dvs. at 68-åringen har delttatt i samlige løp siden siden oppstarten i 1982.

73 aktive fullførte 8,5 km på Magnormoen lørdag, som også er det største antallet aktive i dette millenniet. I tillegg løp 19 deltagere, i all hovedsak i ungdommer, 5 km

Krystallmarsjen var et av ytterst få  løp som ble arrangert i både i 2020 og 21, dog med sterkt redusert deltagelse. Mens nesten alle løp så langt denne sesongen har et stykke igjen til 2019-nivå i oppslutning, ble det en markant økning fra 147 til 223 totalt og fra 59 til 82 aktive i Krystallmarsjen. Som mvåpr statistikk viser har det ikke vært større oppslutning de siste 20 årene:

223

Krystallmarsjen har tradisjonelt blitt arrangert Kr. Himmelfartsdag, men i koronaårene ble løpet utsatt til høsten. Nå er løpet igjen lagt til på våren og er også den første konkurranse i Ski-summer cup som Magnor UL arrangerer i samarbeid med Team Odal og består av to løp og to rulleskirenn.

Toppen av resultatlista på Magnor lørdag hadde mange likheter med Baksjøløpet litt lenger nord i Eidskog for 14 dager siden. Totalvinnerne Ingeborg Rosager og Henrik Mobakk Nilsson var de samme, og som på Åbogen var det Jarle Marvik som var nærmest hjemmefavoritten i i mål.

Med 34 blank ble Ingeborg Rosager, Granli IL helt suveren vinner av kvinneklassen med over to minutter til Marthe Aasum fra Kongsvinger og sin klubbvenninne Emilie Ruud Lia.

Tettrio.jpgTeten ut fra Magnor Glassverk med Henrik Mobakk Nilsson (26) i front foran Jarle Marvik (80) og tvillingene Ole Jacob (33) og Karsten Ellevold (skjult).

I herreklassen hadde eidskogingen og Vidar-løperen Henrik Mobakk Nilsson med 28:06 omtrent samme differanse til Jarle Marvik som i den 2,5 lengre løypa i Baksjøløpet, nemlig 24 sekunder. Ole Jacob Ellevold, Oppstad IL vant duellen med tvillingbror Karsten om 3. plassen rundt tre minutter bak den sterke tetduoen.

Ole Kenneth Olsen.jpgOle Kenneth Olsen, Contiga var også fornøyd med dagen som ga 9. plass totalt på 32.55.

Ida Slorafoss.jpgIda Slorafoss (19) løp inn til 4. plass blant kvinnen på 36.38 rett foran Even Brede Sillerud (99).

Cathrine Andersen.jpg Cathrine Andersen, Team Driv Trening mot mål på 37.04 og 6. plass totalt.