2012 har gitt løpsgale eller  løpsglade norske kondisjonister enda flere løp å velge mellom.  kondis.no har dekket flere av disse som: Holmestrand Marathon,  LEAP-løpet i OsloSkjærgårdsløpet på Verdens Ende på Tjøme ved Tønsberg og Rica Havna Løpet på Tjøme for å nevne noen. 

Oscarsborg er et idyllisk sted som tidligere var stengt for publikum da det hele var militært område. En gang i året kunne en imidlertid komme seg ut på øya. Det var under Mosesstafetten. Men stafetten forsvant på midten av åttitallet. Nå har øya blitt åpnet for publikum med både restaurant og konferansehotell. Og Komandatnt Stein Erik Kirknes, som sjøl var en aktiv idrettsutøver i ung alder,og kultursjef Pål Mørk,   bestemte seg for at nå var det liv laga for å ta frem den gamle stafetten.

Det ble en meget vellykket debut og været var aldeles praktfullt! Vi har ennå ikke fått tak i resultatene (men jakter på de). Men under gir vi deg en bildeserie fra arrangementet som viste seg frem med en løype i meget idylliske omgivelser.


Nei du får ingen koselig tresnekke når du skal over til Oscarsborg fra Sunbrygga, som ligger ca. 100m unna løypa i Blomstermila. Men i motsetning til vanlig var det gratis ferge. Noe for Ruter å tenke på? Stockholm Marathon har lenge hatt fri ferdsel på Stockholm Marathon dagen, mens Ruter, tidligere Oslo Sporveier, for noen år tilbake t.o.m. hadde kontroll på Holmenkollsøndagen!


Etter overfarten på 10-15 minutter får du flere idylliske syn. Som her med brua over sundet mellom Nordre og Søndre Kaholmen. Det er Komandantens bolig som ligger så fortreffelig til på Nordre Kaholmen, mens Oscarsborg ligger på toppen av Søndre Kaholmen.


Det var mer på programmet enn løping og både deltakere og tilskuere benyttet det strålende vårværet til årets første picnic.


 Flere flotte utsiktspunkt for både å se på løpet, og på Drøbak rett over og på det som skulle komme ned fra himmelen.


 Kanon på hjul.  


Festningensvennene var selvfølgelig tilstede. Du kan lese mer om dem her.
I stram stil komandant Birger Eriksen som ledet festningen under kampene 9.april 1940
Her sammen med en som hadde løsnet litt på stilen og koste seg i finværet.


Denne glade jentegjengen  er Drøbak Frogn Friidrett. Det nye friidrettslaget ble stiftet bare kort tid før Mosesstafetten og stafetten ble det første løpet klubben stilte opp i. Blant initiativtakerne til klubben var Øyvind Kvernen som forteller til kondis.no at i august starter de opp med fellestrenng på Seiersten stadion. Flere av jentene tilhører Drøbak Frogn Håndball jenter 95/96
 


 Den ferske treningsgjengen SKIløperne tok selvfølgelig turen til Oscarsborg. Og appropo nye løp, SKI får igjen et milløp, 11 år etter at Skimila gikk inn.  23.august 2002 meldte kondis.no at Skimila var AVLYST! Det var en trist melding for det var et meget populært løp som også hadde en veldig rask trasé (riktignok litt for kort viste det seg, men ikke mye) . 
Men nå er altså mila i SKI tilbake som SkiLøpet. "Det eneste SkiLøpet i verden helt uten ski og staver!" Les mer HER.

Noe som mange gledet seg til var fallskjermhopping med mål på Oscarborg der starten for stafetten skulle gå. 

 

 


Men så etter at de fleste hadde kost seg i sol i både 1 og 2 timer var det klart for å starte.  Mange etteranmeldte førte til at det ble hele 33 lag til start. Med 6 etapper skulle det bli 198 deltakere. 


SkiLøperne stilte med 2 lag og her er det "sjefen" sjøl Janicke Ekelberg som har lagt ut på førsteetappen. Janicke følger du på hennes blogg via kondis.no


 Forsvarets Hundeskole løp merkelig nok uten hund. Har ikke hundene skolefri på 1.mai?


Hans Majestet Kongens Garde (HMKG) løp i militær klasse, men uten uniform.


 HV-02 Ungdommen var derimot korrekt antrukket.


Og her en av jentene som nå får både Håndball og friidrett på programmet. Under Mosesstafetten het laget: DFI Friidrett Hurrajentene!


DFI Ski Ungdom løp i Åpen klasse.  Det var 3 klasser: Militær, Åpen og Bedrift. 


Mosesstafetten hadde et klart militært preg og når det ble tid for premieutdeling skulle det blåses til denne.


De fleste hadde også kledt seg i uniform. Til venstre kultursjef Pål Mørk. Medaljene er forøvrig laget på Oscarsborg egen smie.


HMKG ble vinner av militærklassen og med medaljen utdelt var det klart for honnørhilsen. 


De fleste lag kom enten fra det militære eller fra Drøbak med omegn. Men vinner av Bedriftsklassen kom helt fra Kjelsås i Oslo. Men så var det da også laget Råtassjentene!


Komandant Stein Erik Kirknes var sjefen for det hele og da kondis.no spurte  om dette ville bli et årlig arrangement av stafetten kunne han bekrefte at det var det meningen at det skulle bli. Han var svært godt fornøyd med oppslutningen og kondis.no fikk også inntrykk av at dette hadde vært moro for deltakerne.  Les også forhåndsreportasje i ØB.