Margaretha vant Oslo Maraton i fjor, men da var det ikke NM lagt til Oslo, så Vidar-jenta er ikke regjerende norsk mester på distansen. Det er det Anne Jorunn Hodne som er, men hun er foreløpig ikke å finne på startlista.

Heller ikke fjorårets mannlige norske mester, Ronny Hognestad, er så langt påmeldt. Jon Henry Strupstad som vant Oslo Maraton i 2009, er imidlertid klar til ny maratondyst i området i og rundt Akershus festning.

Startlista som ligger ute hos Oslo Maraton er noe ufullstendig, men det ser ut til å kunne bli hard kamp om medaljene i både kvinne- og herreklassen. Trondheims-duoen Fride Vullum Buer og Anne Nevin debuterer på maraton. Mari Brox, som ble nummer to etter Margaretha Baumann i fjor, er nok i minst like god form i år.

I tillegg til John Henry Strupstad finner vi sterke navn som Henrik Grønseth, Mikael Olsen, Svein Ove Risa, Helge Dolsvåg og Jens Kristian Berg på startlista i herreklassen, men før dagen er omme vil forhåpentligvis flere ha kommet til.

Det er også innlagt NM for veteraner, og mange av favorittene om de gjeveste NM-medaljene vil også være klare kandidater til å ta medalje i sine respektive veteranklasser.

Startlista for Oslo Maraton (etternavn på R og utover i alfabetet mangler i lista for NM-søket)

Forhåndsomtale av NM maraton hos Oslo Maraton

Samleside for Oslo Maraton hos kondis.no