Søndag formiddag var det endelig klart til start for årets nordiske mesterskap i terrengløp, og det var juniorkvinnene som var først i ilden. Ingeborg Østgård var den store favoritten, selvfølgelig med tanke på de sterke siste sesongene hun har hatt, og det faktum at hun har tatt gullet ved de to siste anledningene i dette mesterskapet. I fjor ble det riktignok svært tett mellom Østgård og danske Sofia Thøgersen, da det ble foto finish med utfall i norsk favør.

1U9A4517.jpgFeltet legger ut på sin første rundt Gimlemoen, Ina Halle Haugen tar føringen.

Sølv til Ingeborg Østgård, bronse til Ina Halle Haugen

Og den danske jenta fikk revansje! En gruppe på syv holdt godt følge i store deler av løpet, stort sett med norske Ina Halle Haugen som dra-villig i front. Etter tre runder og ut på den siste, var det fortsatt en relativt samlet gjeng, men det begynte å sprekke opp.

Inn på oppløpet var det ganske klart at det ville bli dansk seier til Sofia Thøgersen, som løp i mål på 24.51,6. Ingeborg Østgård holdt Halle Haugen bak seg og tok sølvet med 24.52,8. Halle Haugen tok bronsen med 24.53,1. Videre fikk vi Maren Halle Haugen inn på en fin 5. plass, og tok dermed tre av de fem første plassene.

Etter løpet fortalte Østgård at hun følte seg bra underveis. Hun synes farten var grei, men sleit ut på den siste av de fire rundene. Løypa karakteriserte hun som artig.

Halle Haugen ble den som tok mesteparten av drajobben, men hadde ikke planlagt det.
- Nei, jeg hadde ingen planer om å dra, men noen måtte gjøre det. Også ble det meg, fortalte hun etter målgang.

I fjorårets nordiske mesterskap ble Sofia Thøgersen spurtslått av Ingeborg Østgård, men i år spurtet hun ned både henne og Ina Halle Haugen, med god margin.

...17 200 Eva Friestad NOR Kristiansands IF 27:26,8 2:35,2

Premiepallen kvinner junior: Ingeborg Østgård, Sofia Thøgersen og Ina Halle Haugen.

På vei opp den bratte jordvollen som måtte passeres inn mot målområdet.

Ina Halle Haugen i føringen.

Kraftig regnvær i dagene før løpet hadde gitt mye overvann i løypen. Her er det Anna Marie Nordengen Sirevåg og Marte Hovland som blir våte på beina.

Det norske laget vant lagkonkurransenm med Sverige på andre- og Danmark på tredjeplass.

Les alle sakene fra Nordisk mesterskap i terrengløp 2022. Her finner du også en lenke til flere bilder fra mesterskapet:

Nordisk mesterskap i terrengløp 2022 – dette skjedde.

Kondis var som vanlig tett på Nordisk mesterskap i terrengløp, i år gikk dette i Kristiansand den 6. november. Her kan du enkelt finne alle sakene som vi laget derfra om hvordan det gikk, spesielt med de norske løperne.