Motbakkeløpet Red Bull 400 er ikke så langt - kun 400 m - men desto brattere med sin 37 graders stigning fra bunnen til toppen av en bakke for skihopping. Det var med andre ord snakk om mye melkesyre for deltakerne i helgas mesterskap.

Arrangementets nettside

Tittelforsvarer Erik Resell kjempet også i år om seieren, men måtte helt på mållinjen gi tapt for den lokal nykommeren Alexandre Ricard. Kanadieren kom ett sekund foran Resell - med henholdsvis 3.29 og 3.30 i sluttid.

– På forhånd i da forventet jeg absolutt ikke å vinne. Planen min var å presse meg så hardt som mulig, men jeg hadde ellers ikke noen forventninger, fortalte den 30 år gamle massasjeterapeuten Alexandre Ricard etter seieren. Han deltok for første gang og satte samtidig løyperekord.

Løyperekord ble det også i kvinneklassen, hvor den 25-årige hjemmefavoritten Madison Sands løp på 4.18. På 2. plass, i år som i fjor, kom den lokale løperen Brooke Spence på 4.30, mens fjorårets overraskende vinner Robyn Mildren i år kom på 3. plass med 4.41. En tid som for øvrig var tre sekunder bedre enn hennes egen vinnertid fra i fjor. Tittelforsvareren måtte altså likevel se to løpere foran seg i mål denne gangen.

Det skal, i følge arrangøren, ha vært over 800 deltakere totalt, og det var eliteutøvere fra Østerrike, Tyskland, Mexico, Singapore og Japan - foruten altså Norge og Canada.

3. Robyn Mildren (CAN) 4m 41s

Det globale løpskonseptet Red Bull 400 arrangeres i 2019 i 20 hoppbakker fordelt på tre kontinenter med over 12.000 deltagere totalt. Konkurransen kårer raskeste løper fra bunnen av hoppbakken til toppen av hopptårnet, en 400 meter lang distanse, 140 høydemeter med 37 grader helling på det bratteste. Neste stopp er Titisee-Neustadt i Tyskland, og der er ytterligere fire konkurranser før det hele avsluttes i OL-byen PyeongChang i Sør-Korea i september.

kamp-om-seieren.jpgKampen om seieren. Erik Resell (til venstre) og Alexandre Ricard kjemper om 1. plassen. Sistnevnte vant til slutt med ett sekund. (Foto: Scott Serfas/Red Bull Content Pool)

Dobbelt kanadisk. Madison Sands vant dameklassen, mens Alexandre Ricard vant herreklassen. (Foto: Scott Serfas/Red Bull Content Pool)

Fjorårets vinner, Erik Resell, hadde tatt ut alt, men måtte likevel ta til takke med 2. plassen i år. (Foto: Scott Serfas/Red Bull Content Pool)

Madison Sands på vei opp hoppbakken og seier i dameklassen. (Foto: Scott Serfas/Red Bull Content Pool)

erik-resell-profil.jpgDen 18-årige skøyteløperen Erik Resell gjør det godt i de korte, men bratte motbakkeløpene Red Bull 400 som går i 20 hoppbakker rundt om i verden. Tidligere i sommer satte han løyperekord i Granåsen - og slo Petter Northug. (Foto: Scott Serfas/Red Bull Content Pool)