Joda, det er en enda lenger løype også i UTMR, en løype på 170 kilometer med 11300 høydemeter. Men jamen er den 100 km lange løypa tøff nok også. Bare 47 av de 76 startende kom til mål i denne løypa i det fantastiske fjellmassivet i Zermatt.

Ultra Tour Monte Rosa er hjertebarnet til ultraløperen Lizzy Hawker. Den er ikke ulik UTMB i at traséen følger en tursti rundt et høyt fjell, i dette tilfelle Monte Rosa. UTMR har tre ulike distanser: 100K, 170K og 4 dagers etappeløp. 100K utgaven starter i Gressoney i Italia og avslutter i Grächen i Sveits, og byr på 6500 høyemeter stigning med hele 3 pass på rett under 3000 meter.

100 km trail race in europe

Molly Strimbech Bazilchuk, som tidligere i år vant Ecotrail Oslo 80 km, løp inn til klar seier i kvinneklassen etter 17 timer 25 minutter og 18 sekunder. Det var bare 13 sekunder bak herreløperen på 2. plass og 40 minutter etter totalvinneren. Fra start var det to herreløpere som stakk av tidlig, mens Molly ble liggende i et felt med ca 10 andre løpere, kun herreløpere + Molly. Gradvis avanserte hun til en imponerende 3. plass overall. Underveis hadde hun bra støtte av familiemedlemmer som reiste mellom sjekkpunktene for å supportere henne.

På bloggen sin Adventures of a wild Bazilchuk har hun blogget om eventyret i UTMR.

Molly er 27 år og har bodd i Norge de siste 15 av dem. Siden i sommer er hun altså norsk statsborger i tillegg til stt amerikanske statsborgerskap. For to år siden ble hun nummer 28 i Ecotrail 45 km, i år vant hun altså 80 km, en imponerende framgang i samarbeid med andre gode løpere i Sky Blazerz.

Resultatene 100 km
Resultater alle distanser
Arrangementets hjemmeside

Førstkommende tirdag (25. september) arrangerer forresten Molly (OSI Friidrett) Blindernløpet, et 5 kilometer langt gateløp rundt Blindern campus i Oslo! Det er første gang dette løpet arrangeres: Blindernløpet