Med start ved Sandefjord tingrett og målgang oppe ved den gamle rederboligen til skipsreder Anders Jahre på Midtåsen, består løypa av 110 høydemeter fordelt på 2480 meter. Underlaget er hovedsakelig asfalt med noe innslag av sti. Løpet er dermed en real, men overkommelig utfordring, hvor målet er å samle både topp og bredde.

Eller som arrangøren, Sandefjord Orienteringsklubb, selv uttrykker det på løpets hjemmeside: "Ideen er at dette skal være et godt tilbud for de som trener lite eller mye, og har lyst på en liten utfordring for å teste seg selv." Og med et aldersspenn fra 3 i barneløpet til 80 i hovedløpet, og tider fra 9 til 27 minutter, er det vel liten tvil om at arrangøren kan oppsummere med en særdeles høy grad av måloppnåelse.

Tross noe vind i startområdet var det gode løpeforhold og en aldri så liten forsmak av sommer i Sandefjord onsdag ettermiddag/kveld. Som nevnt innledningsvis så løperne også ut til å trives i forholdene da det ble levert meget sterk løping.

Etter at barneløpet var unnagjort var det de litt eldre barna og ungdommenes tur med fellesstart for alle til og med 16 år. I jenteklassen D16 ble en av dagens aller sterkeste prestasjoner levert av 13 år gamle Mari Roligheten Ruud (blir 14 i september) da hun ble første jente (uansett alder) som løp de 2480 meterne under 10 minutter. 9:58 er dermed ny løyperekord for de yngste, og det er også 5 sekunder raskere enn Gunhild Halle Haugens løyperekord i seniorklassen (D17+) på 10:03 (satt i fjor). På andreplass fulgte Ina Halle Haugen som løper for Runar Friidrett og på tredje, Stella Kval, Runar Ski.

Mari_Roligheten_Ruud.jpg
Mari Roligheten Ruud har opparbeidet seg et forsprang etter de to lange stigningene opp mot Mokollen barnehage. Det var kun 4 av gutta i klasse H16 som løp raskere enn Mari.

I klassen for de yngste guttene, H16, var det Cornelius Bjørk fra Sandefjord Orienteringsklubb som vant. Etter at de to første stigningene var unnagjort opp mot Mokollen barnehage hadde Cornelius opparbeidet seg en luke på 4-5 sekunder som han aldri ga fra seg. I mål var differansen ned til andremann, Markus Klepp Grytnes fra IL Ivrig, på ca 5 sekunder. 8 sekunder bak Markus fulgte Oskar Opstad Vike fra Andebu.

Cornelius_Bjork.jpg
Cornelius Bjørk vant klasse H16 med tiden 9:40.

10 minutter etter at de yngste hadde løpt av gårde var det fellesstart for de to eldste klassene D17 og H17, som rommer alle fra 17 år og oppover. Her ble det også løpt fort fra start, og det dannet seg etter hvert en tettrio bestående av håndballspiller med enorm løpskapasitet, Frank Løke, samt de to ungguttene Matias Bjørnflaten Øvrum, Runar/NTG Lillehammer, og Kristoffer Liset fra Ivrig. Ved Mokollen barnehage lå de fortsatt sammen, men videre mot mål skulle Liset vise seg som den sterkeste, og løp i mål til råsterke 8.57. Kristoffer er dermed den første, og hittil eneste, som har løpt løypa under 9 minutter.

Tetgruppa.jpg
Tetgruppa i H17. Her er det Frank Løke og Matias B. Øvrum som leder an, men det var Kristoffer Liset, som ligger like bak de to, som vant til slutt. Noen meter bak disse følger Mikkel Knif fra Larvik Turn.

I klasse D17 var det Gunhild Halle Haugen som nok en gang stakk av med seieren. Dette var fjerde seier på like mange forsøk. Tiden i år ble 10:14, og hun var dermed 8 sekunder foran Ingeborg Dahl fra Ringerike Friidrettsklubb. På tredjeplass fulgte Mai Britt Bjørk fra Sandefjord Orienteringsklubb på 11:24. Dette er faktisk identisk med topp 3 fra i fjor, og likt for alle er at de også løp litt raskere i 2015 med hhv 10:03, 10:09 og 11:23.

Gunhild_Halle_Haugen.jpg
Gunhild Halle Haugen vinner for 4.år på rad, men like bak følger Ingeborg Dahl. (Skimtes rett bak startnr 27 Anders Bergfjord).

Blant de som fulgte videre på resultatlistene var det mye glede å spore i målområdet. Det var 108 deltagere som fullførte årets løp, og flere meldte om nye personlige rekorder og gode opplevelser. Kondis' representant kan rapportere om et særdeles hyggelig, effektivt og proft gjennomført arrangement. Arrangøren var naturlig nok godt fornøyd med arrangementet og håper å se enda flere på startstreken til neste år.

Resultater i PDF-format

Flere bilder fra løpet. Alle foto: Beathe Skog Hansen

Markus_Klepp_Grytnes.jpg
Markus Klepp Grytnes klarte aldri å tette luka til Cornelius Bjørk, men løp i mål til en sterk 2.plass på 9:45.

Ina_Halle_Haugen.jpg
Ina Halle Haugen kom fra seier i Larviksløpet på lørdag til 2.plass i Midtåsenløpet. Bak ser vi Herman Svinsholt som løp sterkt mot slutten og kom inn på 10:18 (6.plass i klasse H16).

Stella_Kval_Kristin_Fagerli.jpgHer ser vi Stella Kval (nr 333) som tok 3.plassen i klasse D16, side om side med Kristin Fagerli som kom på 5.plass.

Camilla_Vataker_Liverod.jpg
Camilla Vataker Liverød i flott driv rett foran Gjendine Gjeldstad Rebård (startnr 303) og Nora Bergene Aabrekk (nr 308).

Armann_Saastad_Haugan.jpgArmann Saastad Haugan ligger her på en 3.plass, men blir forbiløpt av startnr 328 Oskar Opstad Vike. Sterke tider på begge to, hhv 9:56 og 9:53.

Jens_Kalas_Abrahamsen.jpgJens Kålås Abrahamsen ble nr 8 i klasse H16 med tiden 10:47.

Kristian_Arvesen.jpgKristian Arvesen (startnr 325) foran Vilde Langevei Halle (330) og Morten Roligheten Ruud (327), alle fra Runar Ski.

Anders_Johansen_Anders_Jorgensen.jpg
Her er vi over i klasse H17 med Anders Johansen, Søndre Eiendom, og Anders Jørgensen, Pronova BIL. Tidene ble hhv 10:12 og 10:19.

Anders_Roste.jpg
Anders Røste, Runar Ski, løp på 10:41 og ble nr 16.

Bjorn_Thomas_Hultberg_Jorgen_Fjaere.jpg
To orienteringsløpere, Bjørn Thomas Hultberg, Sandefjord Orienteringsklubb (startnr 26), og Jørgen Fjære, Hedrum O-Lag (nr 38) løp på 10:43 og 10:58 og ble nr 18 og 19.

Sondre_Danielsen_Christoffer_Markmanrud.jpg
Sondre Danielsen (startnr 6) og Christoffer Markmanrud (11) leder an et stort felt med løpere.

Hakon_Arvesen_May_Britt_Bjork.jpg
Mai Britt Bjørk med startnr 76 tok 3.plassen i klasse D17, hun løper her ved siden av Håkon Arvesen fra Runar Ski.

Topp3_H16.jpg
Topp 3 klasse H16. Fra venstre: Oskar Opstad Vike (nr 3), Cornelius Bjørk (nr 1) og Markus Klepp Grytnes (nr 2).

Topp3_D17.jpg
Topp 3 klasse D17: Fra venstre: Mai Britt Bjørk (nr 3), Ingeborg Dahl (nr 2) og Gunhild Halle Haugen (nr 1).

Topp3_H17.jpg
Topp 3 klasse H17: Fra venstre: Frank Løke (nr 2), Kristoffer Liset (nr 1) og Matias Bjørnflaten Øvrum (nr 3). Hunden var for øvrig medbragt og ikke premie.