Hardt underlag og stor målestokk – som var forutsetningene i sentrum av Arvika på kveldens «elitesprint» under O-ringen – er normalt ikke det en assosierer med de norske o-løperne. Men så feil kan man ta!

OlavLundanes.jpg

Eskil Kinneberg, Magne Dæhli, Olav Lundanes, Øystein Kvaal Østerbø og Anne Margrethe Hausken Nordberg viste at de henger med på høyhastighetsorientering. Plasseringsrekka 3, 4, 5, 6 og 7 lar seg absolutt høre!

MagneDahli.jpg

Men O-ringen er en sammenlagtkonkurranse, og her beholdt Dæhli posisjonen i førersetet.

- Jeg har noen sekunder på William Lind i sammendraget, men jeg føler samtidig at det er nå det virkelig starter. Jeg må bare fortsette å jobbe bra, sa Halden-løperen som altså fulgte opp seieren søndag med 4. plass i dag.

AnneMHNordberg.jpg

Anne Margrethe Hausken Nordberg på sin side «trygget 2. plassen i sammendraget» under dagens sprint på et underlag (asfalt) som hun helst holder seg unna:

- Jeg er glad jeg kom gjennom dagens sprint, og nå gjelder det å fortsette med stabil løping ute i terrenget uten at en blir for defensiv, kommenterte den norske veteranen.

Og la til at det er en terrengtype hvor hun føler seg hjemme.

Noe hun også mener taler til fordel av landslagskollega Dæhli i kampen om sammenlagtseier og 80 000 svenske kroner:

ToveAlexssanderson.jpg

- Jeg har stor tro på Magne Dæhli i dette terrenget. Vi fikk se i går at han absolutt behersker dette, er attesten hun gir.

- Jeg må bare fortsette å løpe bra teknisk, så får jeg la fysikken jobbe, sier Dæhli selv om veien videre, før han sender en hilsen til sine konkurrenter i sammendraget:

- Jeg satser på å øke ledelsen i morgen.
 

VictoriaHBjornstad.jpg

Under dagens sprint var Victoria Hæstad Bjørnstad best i yngste juniorklasse for jenter, og hadde da god grunn til å smile:

- Det var gøy å løpe sprint her. Men det var en løype som var mest fysisk, selv om det også var en del veivalg. Uansett var det veldig artig, sa jenta fra Fossum og la til at hun ble litt overrasket over langstrekket til første post:

- Etter å ha tenkt meg litt om valgte jeg et veivalg hvor jeg sparte høyde.

Og selv om Fossum-løperen innrømmer at O-ringen er mest ferie våkner konkurranseinstinktet når hun vel står på start.

- Det er alltid moro å løpe bra.

Og i dag var det altså ingen som var bedre enn den norske junior-VM løperen.

KasperFosser.jpg

En annen junior-VM løper som også leverte i form av toppløp og seier i dag var Kasper Fosser:

- Jeg synes det var fint å starte sist. Da fikk jeg være alene på start og kunne fokusere bra. Under selve løpet var ikke beina helt topp, og jeg kunne nok løpt fortere. Men jeg har tatt gode veivalg uten å bomme, så jeg er fornøyd, sa han og la til med et smil:

- Det var utrolig moro å løpe sprint med så mye publikum.

Mer moro blir det for Fosser og de andre deltakerne når O-ringen fortsetter med 3. etappe i morgen.

MarieOlausen.jpg

AudunHeimdal.jpg

Seierspall_D20E.jpg

Seierspall_H18E.jpg

Da er det skogsorientering som gjelder i Boda.

Kilde: Norsk orientering

Bilde: Stein Arne Negård

O-Ringen