Til tross for mye nedbør i det siste, ble det nærmest perfekt vær på rittdagen! Sol, lettskyet og bortimot vindstille. Værgudene har lekt litt katt og mus med arrangøren den siste uken, fra rekordtørr sommer til åpne sluser bare dager før rittet. Nedbør påvirker stiene, og Furusjøen Rundt-rittet måtte bare tilpasse seg de rådende forholdene.

Resultater NorgesCup Elite

Det var Vidar Mehl fra Raufoss & Gjøvik SK som vant NorgesCup Elite for herrer rundt Furusjøen på lørdag. Det var lenge jevnt med klubbkompis Martin Røste Omdahl, men sistnevnte måtte ta til takke med andreplass, 13,7 sekunder bak Mehl. På tredjeplass komFredrik Nordlien fra Nes Sp. Kl. Sykkel.

Elite-Herrevinner-Vidar-Mehl.jpgVidar Mehl triller over mål som vinner. (Foto: Lars Tungen)

I dameklassen var det kun Tone-Mette Tømte fra Eidsvoll SK som startet.

Elite-Kvinnevinner-Tone-Mette-Toemte.jpgTone-Mette Tømte var ensom på pallen i kvinneklassen. (Foto: Daniel Strandheim)

10 97 Sivert Bakken Bingsfoss SK 4:03:14.4 52:18.1

Elite-Pall-Herrer.jpgSeierspallen for NorgesCup Elite. (Foto: Daniel Strandheim)

1 38 Tone-Mette Tømte Eidsvoll SK 3.43.03.4 0

Furusjøen Rundt - Rittet

Best av alle herrene i selve rittet var Bersvenn Støen fra CK Elverum. Han og Even Oppegaard fra Høland Sykkel dro i fra i front underveis, og da syklistene kom til Tjønnsetra hadde Støen fått et forsprang på 45 sekunder. Han økte utover i rittet og vant på 2.30.45, drøye 8 minutter foran Oppegaard. På tredjeplass kom Frode Røsand, også han fra CK Elverum.

Rittet-Vinner-Bersvenn-Stoeen.jpgBersvenn Støen først i mål. (Foto: Lars Tungen)

I kvinneklassen ble det tidlig avgjort at Heidi Indergård fra Molde CK hadde størst fart, og i mål vant hun med nesten et kvarter. Vinnertiden hennes ble 3.15.38. På andreplass kom Katharina Scheidl fra Skagerrak Sportsklubb, mens Mari Brøndbo Dahl fra Asker Triathlon Klubb tok tredjeplassen.

Rittet-Vinner-Heidi-Indergaard.jpgHeidi Indergård var best av kvinnene. (Foto: Lars Tungen)

Furusjøen Rundt Masters

I Masters var det Jonas Nermoen fra IF Frøy som vant etter en sterk avslutning hvor han avgjorde mot Øyvind Klemetsen Bøthun fra Nordlysbyen Sykkel. I mål skilte det 37 sekunder. På tredjeplass kom Rune Vegard Bakken fra Ottadalen SK.

Camilla Hott fra Ullensaker CK var eneste kvinnelige deltaker i Masters. Hun syklet i mål på 3.05.07.