Kristine Lande Dommersnes forbedra persen sin med nesten 5 sekunder, fra 9.13,76 til 9.08,83. Dermed avanserte hun forbi Malin Edland på den norske årsstatistikken på 3000 m og topper nå den.

Haugesunds-jenta som starta sesongen så bra med flere sterke gateløp, har i sommer fulgt fint opp med pers på flere distanser på bane. Hun har to ganger vært under 16 minutter på 5000 m, og sist onsdag satte hun pers på 1500 m med 4.14,06. Etter det løpet uttalte hun følgende til Haugesunds Avis

– Jeg hadde en god følelse gjennom hele løpet, og jeg tror nesten jeg hadde enda mer å gå på.

Nå fikk hun med den sterke 3000 meteren vist at hun hadde sine ord i behold. Løpet i Birmingham ble vunnet av australske Lauren Ryan på 8.53,75.

Norske hinderløpere fikk fin underdistansetrening

Tom Erling Kårbø og Vilde Våge Henriksen løp i det samme stevnet 2000 m hinder. Distansen blir ikke så ofte løpt på seniornivå, men den gir fin underdistansetrening for 3000 m hinder.

Kårbø ble nummer fem med 5.34,47, knappe 8 sekunder bak vinner Nahuel Carabana fra Andorra. Stord-løperen har 5.29,13 som pers, mens Jim Svenøy har den norske bestenoteringen på 5.26,18.

Vilde Våge Henriksen fikk den beste plasseringen av de tre norske med fjerdeplass på sitt hinderløp. Med 6.29,49 pulveriserte hun den gamle persen på 6.57,74, og Karoline Bjerkeli Grøvdal og Kristine Eikrem Engeset er de to eneste norske som noen gang har løpt fortere.

23-åringen fra Haugesund deltok også på 1500 meteren i London sist onsdag, og der løp hun på 4.23,03 som var en forbedring av persen med et drøyt halvsekund.