Hele fem mann løp under 32 minutter og fem kvinner under 38 minutter i den kontrollmålte 10 kilometeren mellom Porsgrunn og Skien. Det er ikke noe en forventer i et norsk nyttårsløp, og sjøl om forholda var gode med barmark og lite vind, så imponerte mange av de unge deltakerne.

Ina Halle Haugen, som vil motta Kondis' gullsko som årets beste norske juniorløper, måtte nå se seg slått av sin klubbvenninne i Runar, Mari Roligheten Ruud. I mål var det 9 sekunder som skilte dem, med Mari først på 35.30. Også Mariann Roe på tredjeplass løp meget bra og noterte 36.03.

Abdi Dahir Rabi er bare 16 år, men løp Hytteplanmila på uhyre sterke 29.33. Nå gikk det vel minuttet seinere, men 30.42 var 49 sekunder under Simen Halle Haugens fire år gamle løyperekord. Også Rabi løper for Sandefjordsklubben Runar som sikra seg hele tre av de seks pallplassene.

Rune Solli som løper for Oslo-studentene, kom på andreplass i herreklassen med 31.17 mens Dag Blandkjenn, Strindheim ble nummer tre på 31.24.

715 løp på tid i konkurranseklassen på 10 km. I tillegg var det 357 som trimma uten tidtaking. Det gir til sammen 1072 fullførende deltakere, noe som var en oppgang på 52 sammenlignet med fjorårets løp. Økningen var størst i konkurranseklassen (39 flere) og noe mindre i trimklassen (13 flere). Årets deltakertallet er det høyeste siden århundreskiftet.

Mari Roligheten Ruud (midten) vant foran Ina Halle Haugen (til høyre) og Mariann Roe. (Foto: arrangøren)