Rallarvegsløpet er tungt nok til vanlig med start på havnivå i Flåm og klatring opp til 1343 moh ved Fagernut før det går slakt nedover til Finse. Da er førsteetappen på 54 km unnagjort. Så er det på'n igjen dagen etterpå med nye 27 km til Haugastøl. 

I år vil forholda gjøre løpet ekstra krevende - med rekordmye snø i traseen og en værmelding som forteller om heller kjølig og vått vær. Mens løperne i fjor hadde problem med varmen, vil nok utfordringa i år heller bli å holde varmen. 

Men ultraløpere er kjent for å elske utfordringer, så slik sett får de ca. 50 deltakerne det de er ute etter. 68 er påmeldt årets løp. 11 har i skrivende stund meldt avbud, og så er det nok antakelig noen til som ikke er på plass når starten går i Flåm kl. 13.30 på lørdag. 

Tøff kamp vil det også bli om sammenlagtseieren i todagersløpet. På herresida er det en relativt klar favoritt i Erik Sagvolden som vant Romerikesåsen På Langs for tre uker siden og som ble nummer tre på 80 kilometeren i Eco-trail Oslo. Men sjøl med forfall fra Gjermund Sørstad og en Dag Aalvik som trolig ikke stiller, vil nok o-løper Sagvolden få kamp. 

I kvinneklassen er det venta en duell mellom Åslaug Golf Kardal som har deltatt mange ganger og alltid har vært med i tetstriden, og fjorårets treer, Adele Johannessen. Sistnevnte har imidlertid slitt litt med sykdom i oppladninga, og det er ennå ikke helt sikkert at hun stiller. Men også her er det nok flere som har god lyst til å komme først til Finse - og videre til Haugastøl. 

For de fleste handler det imidlertid klart mest om å vinne over seg sjøl, fullføre distansen, nyte naturen og det sosiale felleskapet som oppstår når en bor og løper i lag ei hel helg til ende. I år kan naturopplevelsene bli ekstra store og spesielle. 

Rallar2014-dag1_foto_Espen_Ringom_Kondis.jpgSlik så vegen og vidda ut i fjor. (Foto: Espen Ringom) 

Rallarvegen_foto_Finse_1222.jpgSlik så vegen og vidda ut ei uke før årets Rallarvegsløp. (Foto: Finse 1222) 


Rallarvegsløpets heimeside med oversikt over alle påmeldte