Lørdag

Det var trønderne som var best da det i dag var EM-uttaksløp på sprintdistansen i Bergen. I området rundt Nygårdshøyden var det Håvard Sandstad Eidsmo og Ingeborg Eide som var klart best:
- Jeg har gjort noen feil, i hvert fall på 2. post. I tillegg er jeg usikker på farten, men det var overraskende bra egentlig, sa førstnevnte da han gikk i mål på et tidlig startnummer.

Fjorårets vinner av Kongepokalen hadde liten grunn til å være urolig over sin egen fart gjennom gatenettet, og kunne til slutt konstatere at Dag Blandkjenn – på andreplass – var hele 40-tallet sekunder bak. Fjorårets norske mester på knockout sprint, Håkon Jarvis Westergård, som var tilbake i sin hjemby for å løpe om en plass på EM-laget, ble nummer 3. Med den fasiten i hånden etter ett av to uttaksløp, kan ikke Sandstad Eidsmo gjøre annet enn å smile:
- Jeg er fornøyd, konstaterte han.

Ingeborg Eide hadde også grunn til å være fornøyd etter dagens løp i finværet i Bergen: - Jeg hadde mye «hodet i kartet», stort fokus på det tekniske og litt dårlig flyt. Men jeg gjorde ingen store feil, oppsummerte løperen fra Byåsen. En nesten feilfri Eide var halvminuttet kjappere enn Ingrid Lundanes – på andreplass. Emma Arnesen – på 3. plass – var ytterligere 4 sekunder bak dagens vinner:

- Det var gøy å løpe i en artig og utfordrende løype, smilte Eide.

Søndag

Det var samme arena og samme område da det for andre dag på rad var EM-uttak på sprintdistansen på Nygårdshøyden i Bergen. Det viste seg også å bli de samme to løperne på toppen av listene i henholdsvis herre- og dameklassen. Men Håvard Sandstad Eidsmo – som var klart best i går – måtte slite mer for å holde unna i dag:

- Som i går har jeg gjort noen småfeil, og er igjen usikker på farten. Men jeg kan ikke si annet enn at jeg er fornøyd, sa Freidig-løperen etter å ha stemplet i mål.
- På et sted tapte jeg kanskje 10 sekunder, fordi jeg ikke så en mur. Det var dårlig, ellers var det et bra løp, fortsatte den fotrappe trønderen – og la til:
- Jeg gleder meg til EM.

Med to seire av to mulige, er det ikke å forskuttere for mye. I dag var det imidlertid små marginer. Andremann, Håkon Jarvis Westergård, var bare sekundet bak Sandstad Eidsmo, og Karl Fremstad – på 3. plass – var bare 2 sekunder bak dagens vinner. Det skilte bare 10 sekunder mellom de seks beste i herreklassen i dag.

I dameklassen var Ingeborg Eide derimot utilnærmelig nok en gang:
- Jeg hadde bedre flyt teknisk i dag. Fysisk var jeg kanskje litt mer sliten, men klarte likevel å holde trøkket bra hele veien til mål, oppsummerte hun etter løpet.

Et løp hvor hun var over halvminuttet bedre enn Ane Dyrkorn – på andreplass. Lillesøster Eide – med Ragnhild til fornavn – kompletterte pallen, da hun var 44 sekunder bak storesøster i mål. Ingeborg Eide kan etter helgens innsatser rette blikket mot Sveits og EM fra 13. – 16. mai.

- Jeg løp EM også i 2018, men i år er jeg mye bedre forberedt og har større forventninger.

Det norske EM-laget blir offentliggjort mandag 3. mai. Troppen drar til Sveits fredag 7. mai for å delta i det sveitsiske mesterskapet i sprint, før det blir mestersapsalvor 13. mai.

Kilde: Norsk orientering