Simen Holvik var en av mange gode langdistanseløpere i Stavangerdistriktet, men det var først for 6 uker siden han for alvor ble godt kjent blant løpsinteresserte nordmenn. Nå er han den nordmannen som har løpt tredje lengst på 24-timersløp, den som har løpt raskest på 100 miles og han er tatt ut til å repesentere Norge i EM 24-timers i 2020. 

Sammen med persene på maraton tidligere på året ser dette ut som historien om en løper som opplever at alt har gått på skinner - men slik er dessverre ikke hele virkeligheten.

42-åringen fra Hundvåg utenfor Stavanger (opprinnelig vestfolding) ​mistet kona Camilla i slutten av april og sitter igjen med to små barn. I videoen nedenfor prater han med Willy Steinskog i Lysefjorden Running om dette, om sitt valg etter at faren Audun fikk hjerteinnfarkt, og om hans behov for å løpe seg inn i det "svarte hullet" for å kjenne at man lever. 

EN MEGET STERK HISTORIE 
Takk for at du ville dele den!

SIMEN HOLVIK
Publisert av Lysefjorden Inn Ultramaraton:


 


Se også den omfattende reportasjen etter superløpet på 24-timers i november: Simen Holvik vant 24-timers i England med 253,140 km
 


En glad Simen Holvik etter løpet sammen med faren Audun. (Foto: Luke Shervey)
Simen og faren etter 24-timersløpet 2.-3. november. Faren var også en god løper, og debuterte i sin tid på maraton med 2:54. (Foto: Luke Shervey)


Nå er det alvor: Ultraløper of the year

Løpepodcasten "Nå er det alvor!"  har nettopp kåret Simen til årets ultraløper...*
- Shit... dette var kult... Takk, skriver Simen på facebook i dag.

Episode 80 av podcasten Nå er det alvor - som er årets jule-episode kom ut i dag 16. desember. I denne episoden oppsummerer Thomas Stordalen og programlederen Hans Kristian Smedsrød løpeåret 2019 og kårer årets norske løpebragder og prestasjoner. Kontroversielt, men gøy! Løp og lytt!
OBS: 3 timer og 10 minutter.

*Dette er en annen kåring enn den som gjøres i regi av NFIFs ultraløpsutvalg. Der vil nominasjonen skje i løpet av kort tid, og ultraløperne selv skal stemme på de nominerte. Mer om dette og om Simen er blant de nominerte kommer før nyttår her på kondis.no.