Det var andre gang Brekkeløypa Ultra ble arrangert. Stedet er Knarvik utenfor Bergen og løypen er den såkalte Brekkeløpa, en turløype som er oppkalt etter Knarvikmila-general Helge Brekke.

Brekkeløypa Ultra følger Backyard Ultra sine retningslinjer, der man løper 6,7 km med start ny runde hver time - 12 x 6,7 km - 80,4 km.

De fleste norske Backyardløpene i Norge stopper etter 12 runder, og da er det tiden på siste runde som avgjør hvem som vinner. De som ikke klarer runden før neste start er ute av løpet.

Brekkeløypa Ultra hadde oppsummering av timesresultatene, og det var her det ble et sekunddrama mellom Frode Johansen og Adrian Hauge Haugland.

Brynjel Furnes Breland vant på sisterunden.

Nesten like jevnt ble det i kvinneklassen der det kun skilte 5 sekunder i mål mellom Annette Kleppe og Lene Hordnes, i favør av Annette.

Det startet 20 menn og 5 kvinner, som ved målpassering var redusert til 9 menn og 3 kvinner. Dette er litt færre enn i fjorårets løp. De som fullførte alle 12 rundene løp drøyt 80 km = 50 miles.

Ultraveteran Per Audun Heskestad var sist i timesoppsummeringen men klarte en 7.plass i den siste finalerunden:

- Gamle jeg holdt selvsagt ikke farten til de mye yngre - men endte som nr 7 totalt/kjønn i finalen. Veldig fornøyd med det.
- Jeg sikret stort sett i timene for å ha mest mulig igjen til 12. time. Det tror jeg var lurt.

- Det ble en fin opplevelse. Det var et flott arrangement med hyggelig stemning. Frafallet var vel som ventet. Ca halvparten kom seg til finalen.

- Det var litt kjølig ved start og slutt  (7 grader, men det får vi tåle). Første timene var det litt duskregn, men så kom sola og det ble varmere. Kanskje rundt 10-11 grader?

Alle resultater og rundetider fra Brekkeløypa Ultra
Ved å gå til "punkt" og velge Mål 1, Mål 2 osv vil dere se hvor mange som fortsatt løp og resultatet på det tidspunktet.
Alle som løp 7 runder eller mer (46,9 km) - 19 av 24 deltagere - løp ultradistanse.

Timesoppsummering kvinner:

Plass Startnr. Navn Klubb Tid
1 69 Annette Kleppe Crossfit Frekhaug 08:50:16
2 84 Lene Hordnes Crossfit Frekhaug 08:50:21
3 75 Eva Nordnes FREKHAUG 08:54:34
4 70 Njo Hjelset Kalnes SÆBØVÅGEN DNF (8)
5 68 Kari Heggenes Kvammen Radøy Løpeklubb DNF (7)