Virtuelt arrangement i solidaritet med Saharawiene.

For oss engasjerte er Sahara Marathon et årlig februareventyr, men i år som virtuelle Sahara Marathon Race. For Sahara Marathon 2021 er utfordringen å nå ut til hele verden og ha flere deltakere enn noen gang. Løpere fra alle verdensdeler viser sin solidaritet gjennom påmelding. Arrangøren tilbyr også en pakke bl.a. med effekter for de som vil støtte uten å løpe.

"Ørkenvinden vil spre Saharawi-stemmen rundt hele verden."
Tanken med Sahara Marthon er å spre opplysning spesielt om okkuperte Vest-Saharas arbeide for selvstendighet fra Marokko. Arrangøren sender T-skjorte, buff, startnummer, samt boken 42 years = 42 km.

Et nettverk av løpere er engasjert internasjonalt.  Særlig har det vært stor deltakelse fra Europa, med Spania, Italia og England på topp. Norge vært representert i Sahara Marathon nesten hvert år siden 2005. Distansene er 5 km, 10 km, 21 km og maraton.

Det virtuelle løpet avvikles fra 22. til 28. februar 2021. Det vil si at hver og en kan fullføre løpet fra stedet de ønsker, mellom kl. 00.00 den 22. februar til kl. 23.59 den 28. februar. I tillegg til å registrer tidene, inviteres deltakerne til å sende inn videoer og bilder.

Årets Solidarity Project, altså arrangementets inntekter, skal gå til kjøp og distribusjon av basis matkurver til de mest trengende familiene i Saharawi Camps of Tindouf.

Pga. covid19 arrangeres løpet fysisk kun for flyktningleirenes innbyggere. Utenlandske løpere vil ikke oppleve atmosfæren ved arrangementet i Sahara ørkenen. Det er synd, men på den andre siden har arrangøren mulighet til en stor økning i deltakelsen virtuelt.

Som en tidligere deltaker skriver på sin FB-side:
I år er det ingen unnskyldning!
Bli med på årets virtuelle
SaharaMarathon
så Sahrawienes stemmes kan bli hørt over hele verden.

thumbnail_Sahara Marathon   .jpgFoto: Sahara Marathon

startnummer_P2240145.jpgFv. Rudolf Nickels, Tyskland, som var var lojsert i gruppe med Nati Kricak, Sverige, Jan Billy fra Norge og Li Edqvist fra Sverige. Jan BIlly hadde på forhånd sagt at han skulle ta det helt med ro, kose seg, og bare nyte løpet. For oss som var litt i tvil om han holdt ord, tok vi feil. Blant mange deltakere gjenomførte han løpet i rolig tempo, og moderat til ham å være. Jan Billy fokuserte mer på opplevelsene som dukket opp underveis.
Foto 2019: privat

Leon_m_medalje_IMG_20190226_115426_642x856.jpg
Leon Ramstad-Ekeberg (10 år) glad for å ha fullført 5 km distansen i Sahara Marathon. Foto 2019: privat

sandyner_IMG_07111.jpg
«Det var en fantastisk opplevelse å være med på løpet og turen! Jeg angrer ikke et sekund på dette. Hvis jeg får det til å passe så blir jeg gjerne med neste år igjen.»  Jan Billy Aas til kondis.no etter hjemreisen. Foto: privat

Innbydelsen

Påmelding ?  Det viser seg at betalingssystemet fungerer via de fleste land i Europa, men ikke fra Norge. Henvendelser til Diego Muñoz diego.munoz@lastlap.com (oppdatert 19.02.21)

Slik gikk det i 2020

Dobbelt gull til Sverige i 2019

Samleside for Sahara Marathon på kondis.no

Hjemmeside