Resultater : 
Om det var det perfekte løpeværet som gjorde at Ulrik Lolland fra Moss IL kunne gruse tidligere løyperekorder på 5 kilometeren skal være usagt, men det 6. SkiLøpet ble nok en gang badet i høstsol.
Ja, vi er heldige med været, jeg tror bare vi har hatt overskyet ett av årene vi har holdt på – da var det litt lett duskregn. Været i seg selv er jo egentlig ikke så viktig for løpet, men siden vi har ambisjoner om å lage en skikkelig folkefest i byen, setter vi stor pris på sol, sier Janicke Bråthe, som er leder av arrangøren SkiLøperne.

Den lokale løpegruppa kunne i år notere seg for 1.149 påmeldte fordelt på 4 løp – 5 og 10 kilometer for ungdom og voksne, og 500 meter og (nesten) 2 kilometer for barna. 10 kilometerløpet var fulltegnet med 400 deltakere. I barneløpene var det rundt 350 som hentet ut startnummer.
Vi er veldig glad for å «perse» med deltakelsen i år også. Vi har jo sett at noen andre arrangører ikke lenger klare å øke deltakerantallet, og var forberedt på at vi også kunne komme litt under fjoråret. Kanskje var det nettopp det fine været som dro oss på rett side, det kom langt flere deltakere helt på tampen i år, kontra i fjor. Men uansett, vi er svært fornøyd med både deltakelsen og gjennomføringen. Vi tror – og får også tilbakemelding på – at veldig mange mennesker har hatt en veldig fin dag i Ski, sier Bråthe.
( Sjøl om det har blitt rekord i delteakelsen totalt må det nevnes at tilsammen på 10km og 5km, hvor det foreligger tall på hvor mange som fullførte, var en liten nedgang i antall fullførende fra 690 i 2016 til 680 i år)

På torget i Ski var flere tusen mennesker samlet for å løpe og å se på. Ikke minst mange barn og foreldre setter pris på SkiLøpet.
Ja, barneløpene er viktig for oss, sier Eline Hyggen Skari, som blant annet har hovedansvar for barneløpene.

 

Løyperekord

Så var det herr Lolland da. Han raste altså gjennom 5K-løypa på meget solide 15:24. Det var nesten et halvt minutt raskere enn hans egen løyperekord fra i fjor. Meget solid av Lolland der altså.

I kvinneklassen var det 13-åringen Anna Marie Sirevåg som stakk av med seieren. Hun løper for Sportsklubben Vidar. Den unge Sirevåg ble klokket inn 20 sekunder bak løyperekorden for kvinner. Men, når Sirevåg forhåpentlig stiller til start i neste års løp, har hun ett år mer med trening bak seg, og kan kanskje notere seg for ny rekord da.

På 10-kilometer, som SkiLøperne regner som sitt hovedløp, var det Lars Vincent Andersen som stakk av med seieren, på 35:15. Selv om Andersen nå løper for BUL, er han opprinnelig Ski-gutt. Så, hjemmeseier der altså.

Kvinneklassen ble vunnet av Marie Grønneberg fra Fredrikstad IF.

 

Nytt løp neste år

Janicke Bråthe forteller at SkiLøpet allerede har åpnet for påmelding til neste år.Ja, vi kan ikke gi oss nå. Vi er en liten gjeng, uten noe idrettslag som står bak oss, så det krever ganske mye. Men så er det jo så forferdelig morsomt at vi får det til da, smiler Bråthe.

Hun forteller at styret består av ni personer, som har hovedansvaret for arrangementet. Men i tillegg får vi jo hjep av 70-80 frivillige i dagene forut for, og under løpet.Uten disse frivillige hadde jo dette aldri gått. De står på, men jeg tror også de synes det er veldig morsomt å bidra til å lage en slik folkefest i Ski, sier crew-ansvarlig Elisabeth Thorsvik.

start, 5 km.jpg

VINNERE FRA START: Nr. 171 Ulrik Lolland tok teten fra start på SkiLøpets 5 kilometer. Litt bakenfor ser vi vinner av kvinneklassen, nummer 826 Anna Marie Sirevåg.FOTO :arrangør

mariegronneberg.jpg
Vinner av dameklassen 10km, Marie Grønneberg.En stund var hun bare nr 2, men det viste seg at det var en mann som hadde løpt med startnr til en dame! FOTO : arrangør

Vinner10kmh.jpg

LOKAL VINNER: Lars Vincent Andersen, opprinnelig fra Ski, men løper for BUL, vant herrenes 10 kilometer. FOTO : arrangør